Trankil och jakten på andra gömda guldkorn i förorten

Lunchrestaurangen Trankil är ett riktigt guldkorn i Solnas utkant som förtjänar lite uppmärksamhet!

Menyn är fin, det är roligt att gå ut och äta lunch när man vill ha ALLT på menyn, och allt känns även genomtänkt i den ljusa lokalen. Salladsbordet är fräscht och uppdaterat med bönor, olika gryn, hoummus och egen tapenade. Brödet är tokgott – och långt ifrån de torra tråkiga som ofta finns på lunchrestauranger. På bardisken frestar små chokladtryfflar och pannacotta för den som inte är nöjd med bara lunch. Och cappuccinon efter maten var alldeles utmärkt.

Priserna? Ungefär 85-105:- beroende på vad du väljer. Det enda jag kan undra över är var man egentligen parkerar: jag snikparkerade på en annan kundparkering när jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Låter Trankil bekant så kan det bero på att du har läst om dem hos Broccoli.

Det är roligt att hitta sådana här bra lunchställen i tråkiga industriområden och nu är jag nyfiken på om ni har fler tips på gömda guldkorn i stans tråkigare delar? Tipsa gärna i kommentarsfältet!

3 kommentarer

 1. Stammis

  Jag jobbar i området och har blivit en stammis på stället. Maten varierar mellan riktigt hyggligt till gourmet, dvs om man får något av deras bottennapp är det alltid flera nivåer över konkurrenterna, och det till ett pris på runda slängar 15 kronor mera. Helt fantastiskt!

 2. Bandy- Gustav

  Utan tvekan den bästa lunchrestaurangen mellan Skanstull och Kista.
  Lugn och avspänd miljö med underbart tillagade rätter och gott hembakat bröd.

 3. Elin

  Bra att du påminde mig om Trankil, det var länge sedan jag var där nu 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.