Lax med äpple och senap för ynkliga smågryn

Familjens yngsta fyller två om drygt en månad. Oftast äter hon samma mat som oss och äter hon inte så är det för att hon inte har några planer på att äta över huvudtaget. Så än så länge är hon ett okomplicerat fall när det gäller middagsplaneringen vilket är skönt. Sedan att vi precis som många andra inte vet vad vi ska äta till middag, ja det är en annan sak.

Häromveckan när jag vabbade pga en ilsk maginfluensa så var det dock dags att laga något snällt för den ynkliga sjuklingen. Joanas matblogg Cibum Coquere tipsar om lax med äpple och senap vilket var alldeles lagom med kokt potatis när sjuklingen kom på fötter igen. Och som bonus; arbetsinsatsen är liten.

Lax med äpple och senap

 • 500-600 gram laxfile
 • en halv purjolök
 • ett par äpplen
 • ett paket matlagningsgrädde
 • 2-3 tsk fransk senap
 • salt och vitpeppar
 1. Skär fisken i små kuber. Skala och klyfta äpplen i tunna skivor. Skiva purjolöken i tunna skivor. Lägg allt i en ugnsform.
 2. Blanda grädde med senap, salt och peppar och häll över lax, äpplen och lök.
 3. Tillagas i 200 grader i ca 30 minuter.
 4. Servera gärna med kokt potatis och kokt brysselkål.

2 kommentarer

 1. Ulla

  Jättegott, den rätten har jag också lagat många gånger. Fanns som ett ICArecept för några år sen!

 2. Lax med lufttorkad skinka och kronärtskockor » Tre tjejer i köket

  […] basilika – Laxpaket med fänkål – Laxpaj med spenat och tomat – Ingefärslax med pomelosallad – Lax med äpple och senap – Grillade laxspett och ett grönsakspaket – Laxlasagne – Sallad med rökt lax och primörer – […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.