Shots till frukost?

Det kom varuprover på God Morgon Shots för en tid sedan. Små förpackningar på 80 ml som lovar halva dagsbehovet av frukt och grönt i en enda shots. Varje shot innehåller nämligen 125 gram av respektive frukt och grönsaker. Som ett litet dynamitpaket med nyttigheter!

Hur de smakar? Varianten med Morot/Mandarin/Pumpa var inte min grej alls. Men jag gillar inte morotsjuice i vanliga fall och kombination med citrus kändes inte bra. Jag är inte picky på mat men den här gick inte att dricka upp. Huh!

Betydligt bättre är den med Äpple/Morot/Jordgubb och den enkla förklaringen är nog att jordgubbssmaken dominerar helt och hållet. Ingen otäck morotssmak alltså.

Men det jag undrar över mest är: vad är grejjen med fruktshots som dessa?

Man blir inte mätt. Man kan inte släcka törsten. Är detta en produkt av typen jag-har-dåligt-samvete-för-jag-hann-inte-äta-frukost så man köper den på Pressbyrån på vägen till jobbet? Eller är det kanske en nödlina för dem som av olika skäl inte orkar med att äta, typ konstant illamående gravida? Jag funderar vidare och tänker att det kanske passar i barnens matsäck eller om man har trångt om plats i ryggsäcken när man är ute och fjällvandrar?

Fast när det gäller mig själv. Nja. Jag är tveksam. Jag vill ha frukt och grönt som mättar och släcker törsten.

11 kommentarer

 1. Maria.

  Jag tycker också att det verkar jättekonstigt! Som en person som faktiskt TYCKER OM att äta så skulle jag aldrig byta ut 2-3 goda frukter mot en liten minishot 😯

 2. Emma

  Jag tror det kanske är till för såna som mig; student som älskar frukt och är väldigt nogrann med min hälsa men inte har råd att köpa tillräckligt med frukt och grönsaker. Eller andra personer som kanske inte gillar, eller av andra anledningar inte äter tillräckligt med frukt och grönt och på det sättet kan få i sig litegrann iaf 🙂 Alltså ett tillskott till frukosten eller mellanmålet.

  Jag tycker de är rätt så smart iaf, även fast jag personligen hellre äter frukt.

 3. Kurt

  Vad kostar de här jämfört med att köpa motsvarande mängd frukt/grönsaker?

 4. Elin

  Emma, frågan är om det inte blir billigare att köpa färsk frukt. En shot kostar ca 6 sek varför literpriset blir (om man jämför med juice och smoothies tex) 75/litern.

  Och går man Kurts tanke på att jämföra med mängden frukt som de innehåller, dvs 250 gram per shots så blir 4 shot ca 1 kilo frukt och grönt för en kostnad av 24 sek. Det är ju kanske en säsongsfråga men hittar man tex äpplen och morötter för 15 kg/så är de real thing mer prisvärt – och mer mättande om man blir hungrig 😉

 5. jeanette

  Har Ni några förslag var man kan vända sig om man vill komma i kontakt med att vara med i varuprovning, matprovning etc. Tack för en väldigt trevlig och matnyttig blogg.

 6. Elin

  Arla brukar ha annons ibland om att de söker provsmakare ibland till deras provkök. Och om man är med i Buzzador så får man varuprover utskickat. (jag har inte provat detta). Eller så börjar du matblogga 😉

 7. YoYo

  Jag har testat Knorr’s Vie, morot/äpple shotsen, men de var alldeles för söta. Jag äter intar hellre mitt mellanmål i fast form än flytande..

 8. Emma

  Men okej, i såna fall är det till för såna som min pappa som vurmar för kött och spottar på frukt och grönsaker 🙂 Enklare att peta i sig en shot istället för 5 portioner av motsvarande.

 9. Erika

  Jag är allergisk mot kärnfrukter men inte citrusfrukter. Det är typ bananer kvar då…. Det gör att jag har svårt att få i mej frukt (och grönt är jag dålig på) Har testat Knorr´s Vie och de funkar fint, därför köper jag dem. Visserligen skulle jag kunna köpa en grönsaksjuicepress och göra själv, men hur stor plats i köket tar inte en sån?

  När barnen börjar bli lite snuviga sticker jag bara i ett sugrör och så får de i sig massor med vitaminer och nyttigheter -intalar jag mej. Eller så har jag bara gått på reklamen:???:

 10. Oskar

  -> Erika: Frukt och grönsaker är antagligen jättebra. Men det att vitaminer (ffa C-vitamin) skulle råda bot på t.ex. förkylningar är såvitt jag vet undersökt och avfärdat. Så, såtillvida har du kanske gått på reklamen 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.