Sjöfartsterrassen

Kvällarna är lite småkyliga, mörkret kommer ofattbart snabbt och det verkar inte bättre än att hösten är på väg. För att kunna njuta extra mycket av de sista sensommarkvällarna är mitt tips att gå till Sjöfartsterrassen som ligger på Scandic Sjöfartshotellets tak vid Slussen. Utsikten är fin, drycken smakar extra bra och det serveras även enklare rätter.

Jag var där förra veckan tillsammans med två vänner som precis som jag är inflyttade från Karlskrona och ibland måste stilla vår havslängtan med en portion vattenutsikt. En kväll mitt i veckan satt vi på terrassen och gottade oss åt både maten, utsikten och sällskapet. Vi kom dit strax innan kl 17 och då fanns det gott om sittplatser, men bara en timme senare var det betydligt mer folk på plats. Klockan 18 lämnar Birka Paradise Stadsgårdskajen nedanför terrassen och då blir utiskten ännu bättre.

Vi åt tre olika rätter (som kostade runt 170 kr) och var överens om att maten var bra, att priset så klart var lite väl kryddat p g a läget och att Sjöfartsterrassen är ett typiskt after work-hak. Hit går man inte för att njuta av kulinariska läckerheter, utan för att äta enkel och god mat, må bra av atmosfären och prata av sig med sina vänner.

Kycklingspett med BBQ-sås och pommes

Lax och dillstuvad potatis

Grekisk sallad

Med på Sjöfartsterrassen var även en sju månader gammal sötnos som personalen trollade fram en barnstol åt. Det funkade fint att sitta med vid bordet, äta gröt ur ett glas och att charma omgivningen. Det kan dock bli ont om plats för barnvagnar på terrassen om det är flera småttingar på plats samtidgt, men då går det säkert bra att lämna vagnen i foajén.

Utsikt

Utsikt mot Skeppsholmen och Djurgården

Sjöfartsterrassen har öppet kl 16-23 varje dag från slutet av maj till början av september. Vid regn håller terrassen stängt.

Scandic Sjöfartshotellet ligger på Katarinavägen 26 och närmsta t-banestation är Slussen. Många bussar stannar vid Slussen, bl a de blå innerstadsbussarna 2 och 3.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.