Pastarullar med kalkon och soltorkade tomater

Att ha ett paket rökt kalkon hemma är fiffigt. Den passar till röror/fyllningar och definitivt i sallader. I de här pastarullarna fick kalkonen sällskap av soltorkade tomater och det blev en bra kombination. 

För första gången har jag köpt Keldas färdiga ostås. Jag är allmänt skeptisk till produkter som man med lätthet kan göra själv, men jag måste erkänna att det var otroligt behändigt att slippa ostsåskoket. Det är varmt i köket och det känns som om varje minut man kan vinna är en lättnad. Ostsåsen var visserligen ingen smaksensation, men en ok avbytare som alldeles säkert får fortsatt förtroende.   

Till tre personer behöver du:

1 paket färska lasagneplattor
1 bananschalottenlök
10 skivor soltorkade tomater
1 burk champinjoner á 200 g
150 g skivad, rökt kalkon
1 burk Kesella lätt 1%
1/2 kruka färsk oregano
salt
svartpeppar
2 pkt Keldas ostsås á 2,5 dl
1 dl riven ost

Gör så här:

Finhacka löken och strimla soltorkade tomater, champinjoner och kalkon. Fräs löken hastigt i lite olivolja. Tillsätt soltorkade tomater, champinjoner och kalkon och låt fräsa i ett par minuter. Häll i kesellan och krydda med oregano, salt och svartpeppar. Skär till lagom stora lasagneplattor, bred på lite fyllning och vik ihop dem. Lägg pastarullarna i en ugnsfast form, häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Grädda i ugn, 225 grader, i ca 20 minuter. Servera tillsammans med sallad.

Pastarullar med kalkon och soltorkade tomater

Helenas kommentar: Ett paket lasagneplattor resulterade i sju pastarullar. Lite snålt tilltaget till tre personer, kan man tycka, men med sallad och bröd till blev vi ordentligt mätta!

4 kommentarer

 1. Ljuvligt hemma

  Vad mumsigt det lät… måste provas inom kort 🙂

 2. Emma

  Det ser jättegott ut, ska prövas på lördag 🙂

 3. Emma

  Fyllningen var jättegod men tyckte de blev lite hårda. Men det var nog inte sista gången de tillagades i min ugn 🙂

 4. Pastarullar med morötter och spenat » Tre tjejer i köket

  […] med kalkon och soltorkade tomater, tacofärs eller grönsaker och […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.