Fika/brunch i Göteborg?

Tur att Helena bloggar på som ett litet lokomotiv när jag och Elin semestrat! 🙄

Idag modembloggar jag från skärgården och ber er läsare om lite service till Karin som efterlyser tips på trevliga fik/brunchställen i Göteborg!

Själv har jag fikat och lunchat flera gånger på Fröken Olssons Kafé, trevligt utbud, kanske lite dyrt och ofta fullt av folk. Fröken Olssons ligger på Östra Larmgatan 14.

Hos Allt om Göteborg finns Brunchtoppen, kanske kan du hitta något där om inte tipsen rasar in här bland kommentarerna!

10 kommentarer

 1. tina

  Åh, skulle jag få fika i Göteborg så skulle jag nog välja att gå ett varv i mysiga Haga och välja något café där.

 2. Johanna

  Eller varför inte Soho som ligger ganska nära Fröken Olsson, du ser det om du står på kungsportsplatsen. Där ligger också Condecco som alltid har goda grejer och härlig uteservering med bra spanläge. 🙂

 3. Elin

  Det absolut mysigaste fiket är Stanna på allmänna vägen i majorna. Där har dom god vegetarisk brunch på lördagar samt goda pajer, mackor mm. En favorit!

 4. Kim

  Brunch? Mina tips: Alla dagar i veckan – Egg and milk! Ligger på Övre Husargatan (Linné).
  Söndagar är Incontro på Svenska Mässan (boka bord!) eller Bitter på Linnégatan.
  För en fika: Zenit nära Stigbergstorget, Wanselius på Magasinsgatan eller Ethels på Linnégatan. Heta tips!

 5. Nicklas

  Lyssna på Kim!:smile:

 6. Therése

  Som Kim säger, Egg & Milk får man inte missa, gudomliga bagels!
  Soho har även en väldigt god och fräsch brunch på söndagar…
  Det café som ligger mig varmast om hjärtat nu är Le pain francais på Engelbrektsgatan, så mysigt med goda baguetter och pajer och franska bakverk. Finns tyvärr ingen uteservering med perfekt för dagar då det är mysigt att hålla sig inne.
  Hoppas Karin hittar till nå mysigt ställe…

 7. Malin

  Kim har helt rätt förutom en sak: Wanselius har gått i graven. Nytt namn, nya ägare och ännu ej testat… Bästa kaffet (om man är kaffenörd, som jag) hittar ni på Bar Centro på Kyrkogatan och hos Bar Italia på Prinsgatan.

 8. Ebba

  På Plantagegatan i Linnéstaden ligger café con leche. Kan dock vara mycket folk vid öppningstid (öppnar tio på helgen, tror jag) så var där i tid eller kom lite senare. Kanske mer åt frukosthållet. Favorit!

 9. Helena i Västerås

  Jag skulle också slå ett slag för Haga. Förr i världen fanns ett café upå fastlandsidan under Älvsborgsbron, konstcafét – det var mysigt när solen sken. Finns det kvar fortfarande?
  Är man fikasugen påväg till Göteborg och passerar Örebro ska man definitivt testa stadsträdgården – på sommarn sitter man ute i en av Sveriges vackraste stadsparker och på vintern sittar man inne i ett växthus. Cafét längst upp i Svampen är också fint, häftig utsikt. De serverade senast kaffe latte med choklad dipper – gott!

 10. Charlotte

  Sent omsider…ett år ungefär.. men kanske någon annan ska till Götet och vill ha tips? Trädgårdsföreningen (park nära Centralstationen) har ett mysigt Rosencafé mitt bland rosenbuskar och annan blomster.. Och i Guldhedens vattentorn (nära Sahlgrenska sjukhuset) finns ett cafe också – toppenbra utsikt och härligt café! Kräver lite promenad i uppförsbacke dock – men desto godare blir fikat!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.