Il Buco

Till att börja med ber jag om ursäkt för den usla bildkvaliteten, men min kamera börjar närma sig pensionering och det var inte läge att använda blixt på den här restaurangen (knappt ens läge att fotografera, men jag gjorde det ändå).

I en gränd vid Piazza San Antonio ligger Il Buco som belönats med en stjärna i Guide Michelin och som Ann tipsade om.

Efter att vi hälsats välkomna och blivit placerade vid vårt bord bjöds vi på ett glas spumante och redan här förstod jag att det skulle bli en bra kväll. 🙂

Aptitretare

En vacker brödkorg placerades på vårt bord samtidigt som en hälsning från köket kom in, en liten aptitretare serverad i glas: strimlad salsiccia med potatiscréme och popcorn (!) på toppen. Jag började nästan skratta när jag såg popcornen, men tro’t eller ej det var riktigt gott.

Menyn är omfattande och jag tror att det fanns 3 eller 4 olika färdigkomponerade avsmakningsmenyer. Men varför göra det enkelt för sig, vi plockade ihop de rätter vi gillade bäst istället. Till maten rekommenderades vi ett medelfylligt vin gjort på Aglianico-druvor, Lúcchero Guardiolo 2004.

Grillspett, tempura och ostdip

Till förrätt valde jag grillspett med salami, mortadella och provolone serverat med tempuragrönsaker och ostdip. Grönsakerna var härligt krispiga och det var suveränt gott att doppa dem i ostdipen.

Risotto med pumpa och räkor

Därefter fortsatte jag med risotto med pumpa och räkor. Jag brukar inte gilla pumpa i maten men det här måste ha varit undantaget som bekräftar regeln. Me like a lot!

Oxfilé rullad i örter

Till varmrätt en perfekt stekt oxfilé rullad i örter som serverades med örtsky, potatis och ugnsbakad lök. Nu började en viss paltkoma tränga sig på och jag oroade mig lite att jag inte skulle få plats med en dessert.

Tiramisù med jordgubbar och balsamico

Men vi väntade en stund och sedan gick det alldeles utmärkt att tänka på (och att äta) dessert. När jag tog första tuggan av min krämiga tiramisù med jordgubbar och balsamico trodde jag att jag dött och kommit till himlen. Men det var inte nog med det, när jag strax därefter fick ett smakprov av J:s dessert som bestod av tunnskivat äpple med äpple/calvadosmousse (eller om det var parfait) mellan skivorna, DÅ var jag sannerligen i himlen. Gudagott!

Att äta på Il Buco var en upplevelse, fantastiskt bra och diskret service, otroligt god mat. Självklart kostade det en redig slant men jag kan ärligt säga att det var värt varenda krona!

Il Buco ligger på 2° rampa Marina Piccola 5 precis vid Piazza San Antonio i Sorrento.

4 kommentarer

 1. Maja

  Popcorn! så spännande!:lol:

 2. Larserik Eriksson

  Il Buco verkar vara värt ett besök. Vi åker till Neapel och Sorrento i februari. Eftersom vår reskassa är begränsad skulle det vara bra att få reda på vad ni fick betala när ni åt på Il Buco.
  Maten var tydligen mycket god!

 3. Maria

  Larserik: Vi åt 4 rätter var och drack en flaska vin, det slutade på
  ungefär 1800:- (svenska kronor). De hade även tre eller om det var fyra
  färdigkomponerade avsmakningsmenyer som verkade prisvärda.

 4. Så till sist Sorrento » Tre tjejer i köket

  […] till Sorrento. Just Sorrento finns ju förresten ombloggat här sen tidigare i bloggen – Maria har ätit middag på Il Buco och haft glasspaus på Bar […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.