Xoko

Jag fortsätter att förgylla vardagen genom att köpa med mig godsaker hem. I förra veckan var jag på Xoko för första gången. Jag åt först en leverpastejmacka på uteserveringen i sällskap med en deckare. En god macka, men lite för hårt bröd för mina tänder. Pastejen var däremot så där lyxigt krämig och god.

Leverpastejmacka och San Pellegrino på Xoko

Med mig hem köpte jag små prinsesstårtor i miniminiformat. Inte större än en femkrona. Så söta att se på att jag skulle kunna inreda med dem här hemma, men de försvann fortare än kvickt. De kostade 30 kr/st och det kan väl tyckas vara lite i överkant, men de var så goda och fina att jag bestämde mig för att de var värda pengarna.

Miniprinsessbakelser från Xoko

Förutom prinsesstårtorna köpte jag en rabarberdessert. Håhå, så god! Syrlig, lite söt och väldigt krämig. Och säga vad man vill, men Xoko har verkligen lyckats locka ögat. 40 kr/st kostar desserterna.

Rabarberdessert från Xoko

På Xoko finns fyra olika menyer; frukost, lunch, middag och dessert. Xokos ägare Magnus Johansson håller dessutom i två olika sorters chokladprovningar.

Xoko ligger på Rörstrandsgatan 15 i Vasastan. Närmaste t-banestation är S:t Eriksplan, men du kan även åka hit med buss nr 3 och 4.

Strax innan jag skulle posta det här inlägget upptäckte jag att Xoko har semesterstängt och öppnar igen den 7 augusti.

2 kommentarer

  1. Elin

    Håhå, och snart kommer jag att ha nästan gångavstånd (well, vad ska vi gissa på, dryga tio minuter då) till Xoko när vi byter kontor, om inte annat så går det att springa dit efter jobbet. Oh joy! 😉

  2. Vardagslyx: Xoko » Tre tjejer i köket

    […] Helena har också bloggat om Xoko och hos Alice finns en uppdatering om deras kvällsmeny. […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.