Harr

Vår personliga leverantör med kontakter i Malungsfors har just levererat harr till vårt kylskåp och imorgon ska den ätas upp. Alla tips på tillagning mottages tacksamt!

6 kommentarer

 1. Håkan

  Hupp harr! Jag känner till namnet men har veterligen ej krubbat dito. Än mindre tillagat. Men dyker det upp ett recept så är jag inte så bakvänd att jag inte skulle kunna tänka mig att prova…

 2. Kurt

  Man brukar säga att makrill endast skall ätas i västra Sverige, den bör alltså ätas dagsfärsk. Harr bör smakmäsigt tillagas inom 30 min efter fångst!!!!! Både harr och makrill är explosiva fiskar, som göra av med alt sitt glykogenförråd vid fångsten, då sjunket pH fort.

 3. Marie

  Färsk harr är något av det godaste man kan äta. Tillaga i foliepaket i ugnen. Smör/margarin, salt, svartpeppar och lite koriander som krydda.

 4. Ted Taikon

  Tackar för 1000 fina inlägg!

  Jag fiskar ofta harr i Abiskotrakten på sommaren och anser att harren är godast att grilla på en gång ute i naturen om möjligt (annars hemma på utegrillen).

  Rensa, fjälla och fyll den med färska örter samt salt och citronpeppar. Sen är det bara att grilla den med hjälp av en pinne eller inlindad i folie om man har det. Mumsigt, speciellt om man lägger fisken i en skiva tunnbröd tillsammans med lite kall potatis.

 5. Patrick

  Som en stor matkännare och fiskälskare så kan jag bara säga att Harr ska ätas på en gång om man verkligen ska få ut något av den fisken…om man inte är en helt fiskälskare så kanske man inte behöver bry sig…;)
  Men enligt mig så behöver den förtäras på en gång och inte ens ligga i kylen och vänta..
  😉

 6. Elin

  Ok så här gick det; fisken stektes hel och panerades med grahamsmjöl och frästes i massor av smör, potatisen dillkokades och såsen blev smaksatt med citron. Hur gott som helst, så hur det är när den är alldeles nyfiskad kan jag nog inte riktigt föreställa mig 😉

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.