Kylskåpstömning; pastasallad med kyckling, rädisor och sockerärtor

På sistone har vi ägnat oss åt kylskåpstömning och jag har blivit förvånad över hur mycket bra och god mat vi faktiskt har kunnat laga utan att göra några kompletterande inköp. I kylen gömde sig ett knippe rädisor som behövdes ätas upp ganska omgående. Jag hittade dessutom en god fetaost och sockerärtor. Sedan en fajitaskväll hade vi även en burk med välkryddad kycklingfilé över som gjorde salladen mer “matig”.

Till två personer behöver du:

ca  5 dl okokt pasta
10 rädisor
1 stor stekt kycklingfilé kryddad med cayennepeppar
1/2 paket fetaost
ca 1 hg sockerärtor
2 tomater
flingsalt
timjan
rapsolja

Gör så här:

Koka pastan i rikligt med saltat vatten i ca 10 minuter. Se till att pastan inte blir överkokt, utan har kvar lite tuggmotstånd. Dela kycklingfilén, tomaterna, sockerärtorna och fetaosten i mindre bitar. Blanda alla ingredienser, tillsätt några droppar olja, flingsalt och timjan. Servera tillsammans med bröd och färskost.

Pastasallad med kyckling, sockerärtor och rädisor

Helenas kommentar: Det blev lite pastasallad över, men däremot tog kycklingfilén slut. Dagen efter blandade jag salladen med några skivor kalkon och vips hade jag en bra lunch. Ett tips är att göra en helt vegetarisk sallad och istället ha kyckling, kalkon, kräftstjärtar eller räkor vid sidan om. Ett utmärkt sätt att variera lunchsalladen vid stranden t ex.

2 kommentarer

  1. Christina W

    Nöden är uppfinningarnas moder. Nu var det väl inte direkt nöd det handlade om men väl uppfinningar.
    Själv tog jag ett knippe rädisor och en bit gurka och skar ner till någon slags sallad till maten häromdagen. Så underbart gott….så himla enkelt.
    Grattis till att ni blev omnämnda i AB:S bilaga förra veckan. Kul!

  2. Pralin från matmedmera

    Det gjorde jag också nyss och då blev det den goda pastasallad med kyckling till

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.