Glassbilen skickar SMS

Det är nya tider, även i glassbilsvärlden. Numera kan man försäkra sig om att inte glömma bort när den spelande bilen svänger in på sin gata genom SMS-tjänsten som finns på Hemglass-hemsidan. Sök efter din hållplats och begär en påminnelse, så får du ett SMS i god tid innan glassbilen kommer till dit kvarter.

Glass

Annat var det på 80-talet; då gällde det att hålla reda på udda och jämna veckor. Glassbilens trudelutt ljöd visserligen ganska tydligt genom bostadsområdet, så även om vi inte hade koll på körschemat missade vi den sällan. Så fort vi hörde signalen tog vi oss hem och försökte övertala mamma och pappa om hur viktigt det var med glass. Oftast lyckades vi bra i vår argumentation. Kanske berodde det på att vi var tre glassugna barn… 😉

Hemglassloggan har jag lånat från www.hemglass.se och glassen kommer från stock.xchng.

9 kommentarer

 1. Millan

  Jag minns den där eviga väntan på glassbilen och försöken att övertala mamma och pappa 🙂
  Tack för att du väcker minnen till liv!

 2. Oskar

  Jag hörde ryktesvägen att föräldrar som (i likhet med mig själv) ibland irriterat sig över att ens nyss somnade ettåring blivit väckts av glassbilens klämkäcka trudelutt, organiserat sig i någon sorts förening. Dock visade sig hemsidan http://www.köridiketjävlapucko.nu vara falsk.

 3. Erika

  Jag har fostrat mina barn så när de hör trudelutten, då går man ut och köper glass. 😀 Stötte på glassförsäljaren på andrasidan stan, men han kände igen oss och sa ” Jag kommer till er gata på torsdag!” Glass i stora lass!

 4. Katarina

  Har hört om en pappa som blev så less på glassbilen och glasstjatet att han lärde sina barn att när trudelutten ljöd runt om i villakvarteret så betydde det att all glass var slut =)

 5. e

  Måste kolla om min gata är med. Upplevde härlig nostalgi på landet förra veckan när jag blev ombedd att handla på glassbilen. Köpte min gamla favvo chokladkanttar. Magnums föregångare 🙂

 6. Monica

  Helt otroligt och ändå har de inte lyckats ta fram en laktosfri glass ännu… *skrattar*

 7. amanda

  jag vill ha en glass med melon smak det är ju jätte gott 😛 jag köpte en från mitt hemland det var skitt goot den kostade bara en krona och den var såååå bigg XD 😉 😀 😆

 8. Anna

  – Vrf talar du om vart bilder kommer ifrån?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.