Hattori Sushi Devil

Jag äter inte sushi så ofta men det gör mig inte mindre kräsen när jag väl får akut abstinens av wasabi och syltad ingefära. När vi bodde inne i stan så brukade vi hämta sushi på Roppongi på hantverkargatan men här ute i Förorten så har jag inte sett någon sushihak överhuvudtaget. Vi har däremot pizzerior i alla vädersträck, vilket kanske märks emellanåt när ambitionen tryter i middagsdagboken.

Hursomhelst. Tillbaka till sushin. I somras när jag jag var på matbloggsmiddag så pratade både Anne och David om Hattori Sushi Devil som var på väg att öppna på Tegnergatan. Enligt ryktet så är detta alltså en av tre sushiställen i Stockholm som filéar fisken först efter att du har beställt din sushi. Flera matbloggare har sedan dess varit där och rapporterat, så det var med ganska höga förväntningar som jag drog dit med min sushipassionerade väninna för lunch.

Om lokalen; liten, bord med barstolar, kanske inte den mest barnvänliga men det finns en barnstol så åtminstone ett barn får plats där inne. Men jag vill nog ändå puffa för att detta är ett barnvänligt lunchalternativ eftersom det bara är några meter till Tegnerlunden där man kan sitta ute på en parkbänk i solen och äta sushi.

Om maten; Misosoppan var grymt bra. Faktiskt den bästa jag har ätit. Hoppa för guds skull inte över den. Men det viktigaste av allt, här kommer sushin, eller shake plate som det här heter på menyn;

typ tokgott

Vi älskade allt. Varenda liten fiskbit. Riset. Sojan. Varenda liten garnityr försvann från tallriken tillsammans med det gröna teet. Det kändes nästan lite vemodigt när det hela var över. Tyvärr så glömde vi fråga vilken soja som används för den var alldeles magisk.

Hitta hit; det är inte speciellt svårt; gå upp för Drottninggatan tills du kommer fram till Tegnergatan (typ strax innan Grill) och ta vänster. Så är du inte van att hitta i Stockholm och är sugen på grymt bra sushi så ska du absolut göra denna lilla omväg.

Karta hittar du här:

Någon som hänger med och testar deras middagsmeny framöver? Jag kan tänka mig att prova tonfisk med chilimajo och avokado eller varför inte makirullar med mango, honungsmelon och mynta.

Fler bloggar om Hattori Sushi Devil;
Ondskan; Sushijävelen
Gammelmamman; Dagens Bästa
Doktorandbloggen; sushibloggande
Mat och Blommor; Precis så var det
Mathimlen; Hattori Sushi Devil
Annes Food: best sushi in Stockholm

7 kommentarer

 1. Lena

  Jag hänger på! Det är aldrig nån som vill äta sushi med mig. När? När?

 2. Mårten Gustafson

  Hattori regerar min pågående Sashimi shoot out (http://marten.gustafson.pp.se/matjournalen/category/sashimi/). Makivarianterna rekommenderas. Den som vill ha en ordentlig rundsmörjning tar med fördel en Sashimi Lover som kompletteras med att dela en Oni no mix med någon.

 3. Elin

  Lena, så snart kalendern tillåter, jag mailar 🙂

  Mårten, roligt att läsa att fler trivs där, ska aboslut kolla in maikutbudet 🙂

 4. Lena

  Tänk på att jag ev. poppar snart bara. 😉

 5. Anne

  Whee – kul att du gillade det! Sojan är hemmablandad – vilken flaska tog du? Den gröna är smaksatt med citrusfrukter (yuzu har jag för mig), den röda är gjord med rökt tonfisk, den vita är naturell, den blåa är shiitake-soja… 🙂

 6. Elin

  Anne, härligt att du reder ut så viktiga frågetecken, nu måste jag ju nästan gå dit och gör ett sojatest, så jag vet vilken som är godast 😆

 7. Anne

  Elin – såklart. 🙂 Jag hänger med om du behöver sällskap! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.