Kyckling, sås och potatis

Ganska ofta blir jag sugen på okomplicerad och “riktig mat”; d v s sås, potatis och kött/kyckling/fisk. Förutom att den här sortens mat är väldigt god, kräver den inte någon jättestor arbetsinsats och inte heller så många ingredienser. Bra vardagsmat, med andra ord.

För ett tag sedan gjorde jag en av mammas paradrätter; ugnsstekt kyckling, sås och potatis. I den här rätten är det verkligen Piffi Allkryddan som är den stora hemligheten. 😛

Till tre personer behöver du:

4 kycklingklubbor
Knorr Piffi Allkrydda – en rejäl mängd
några klickar margarin
ca 2 dl vatten
ca 2 dl matlagningsgrädde
ca 2 1/2 msk Maizenaredning
ett par droppar coloritsoya

Gör så här:

Krydda kycklingklubborna med Piffi Allkryddan och gnid in den ordentligt. Använd mer krydda än vad du tror att du behöver (ahh… det här med kryddmängd är inte min grej, men om kycklingen ska smaka något behövs mycket krydda!). Lägg kycklingen i en ugnsfast form och klicka över lite margarin (fast eller flytande). Stek i ugn, 200 grader, tills köttsaften är klar (tog lite drygt 30 minuer i min ugn). Vispa ur ugnsformen med vatten, koka upp vätskan i en gryta och tillsätt sedan redningen. Vispa och låt koka upp, häll i grädden och soyan. Smaka av och tillsätt ev. mer vatten/grädde. Mer kryddor behövs för det mesta inte. Servera tillsammans med kokt potatis eller ris och haricot verts.

Kycklingklubbor, potatis, sås och haricot verts

Helenas kommentar: Använd hel kyckling om du, till skillnad mot mig, inte har fobi för sådan. Mängden vatten och grädde beror helt på hur tjock sås du vill ha. Späd efter egen smak!

Jag hade celebert lunchbesök när jag hade lagat den här kycklingen. Elins dotter Sockergrynet åt med god aptit och det om något är väl ett gott betyg?!

2 kommentarer

  1. Oskar

    Ser jättegott ut! Jag tar tillbaka allt jag sagt om Piffi allkrydda (nästan) 😀

  2. Testarn

    Blev riktigt gott .. fast jag gjorde såsen på mjölk mjöl salt svartpeppar och buljongen från kycklingen och valig soja och en klick margarin. blev gott faktiskt 😀 .. har nämligen lite vatten runt kycklingen när jag tilllagar den då blir den riktigt saftig sen häller jag av buljongen o gör sås o gräddar kycklingen lite till för färgens skull

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.