Efterlysning av Mrs Darlington

I lördags var vi bortbjudna på middag och det bjöds på en hel del matbloggsinspiration. Den här är en burk apelsincurd smaksatt med cointrau som jag bara måste ha. Den serverades till en fin förätt med spanskt småplock och passade även till croissanterna som vi fick till frukost morgonen därpå. Just den här burken är inköpt i Havannas Butik i Bollnäs men jag hoppas på att kunna hitta den på närmare håll. Någon som har sett burkarna från Mrs Darlington någonstans?

Apelsincurd med cointrau

Det är möjligt att skärpan inte var den bästa och det är möjligt att det finns en del förklaringar till detta också. Men gott var det!

13 kommentarer

 1. tina

  hej tjejerna-i-köket-akuten!

  har fyndat på (kokboks-)rean och bläddat i recept och kommit på att jag inte vet vad lemon curd är för något?! 😳
  (och sen kan jag inte sluta förvånas över att när jag ska kika efter något här, så känns det senaste inlägget ofta så aktuellt….)

  är förövrigt väldigt belåten över köpet Under Valnötsträdet, den känns efter pärm-till-pärm-läsning som något alldeles extra.
  någon som lagat något ur denna bok?

  tack flickorna i köket för att ni är så bra, ni är mina idoler.

 2. Elin

  Tina, lemoncurd är en engelsk grej som man kan se som ingrediens i kakrecept och efterätter. Citronvarianten är vanligast och är helt underbar att ha till rostat bröd på söndagsfrukosten. Jämfört med marmelad så är konsistensen mer len som smör ungefär. Vill du göra din egen så är det här nog ett ganska klassiskt recept, men du hittar lemon curden bland sylt och marmelad i din affär. Just den här varianten med apelsin och cointrau var helt galet god 😀

  (och det där med att bli utnämnd till idol, känns förstås väldigt coolt, kul!)

 3. tina

  tack för receptet! det blir nog till att göra egen, det verkar överkomligt. 😀

 4. anna

  Den här webbshopen säljer mrs darlingtons

 5. Eva

  Eftersom jag får stor inspiration av att läsa er mysiga och goda blogg gick jag in efter jobbet på Hötorgshallen för att bla köpa Sichuanpeppar. Vad ser jag i “marmeladbutiken” precis vid rulltrappan, jo ett stort sortiment av mrs Darlington. Dom har Apelsin Curd dock utan Cointrau. Jag förvarnade om att jag kommer skriva på er blogg och ett tips är att dom ska fylla upp hyllorna.

  Kan passa på att berätta att Sichuanpepparn är slut hos Pieras Livs, och vad beror det på? Kan det vara Tre tjejer i köket som är anledningen? 😀

 6. Elin

  Eva, haha det är den beryktade Ragazzeeffekten!!! Alltså lite skumt är det för det var ju massor av sichuanpeppar när jag var där i helgen… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 7. lotta

  Här snubblade jag över två av mrs Darlington, apelsin/cointreau samt ananas/malibu, ingen aning om 48 kr är ett acceptabelt pris, men hittar du den inte någon annan stans så…

 8. Maria

  -> lotta: ananans/malibu är en fruktad (!) kombination för mig, jag har haft alldeles för många bakfyllor när jag var yngre, orsakade av egenblandade drinkar med ananansjuice och Malibu. *ryyys* :mrgreen:

 9. Elin

  Lotta, jag har tagit amnet pa hogsta allvar och akt over pa resarchresa till England, darav saknaden av prickar och ringar. Aterkommer om en fullstandig curdrapport nar jag ar hemma igen.

 10. Cilla

  Zoco – heter en nyöppnad liten butik på St Eriksgatan 55 (Fridhemsplans-sidan). En perfekt liten butik för “Gå bort presenter”.
  Där inhandlade jag idag Darlington´s apelsin curd med cointreau.
  Fanns massa skojiga (goda) saker där! Ett besök rekommenderas!

 11. Elin

  det blir en akutryckning redan idag! Tack snälla underbara!

 12. filippa

  hej
  Jag har sommarjobbat i särdalskvarn i Särdal som ligger utanför Halmstad. Där har vi Mrs Darlingtons curder. Om ni har vägarna förbi så vill jag verkligen rekomendera det stället. Det är en presentbutik som säljer Hafis goda sylter bla. ÅK DIT

 13. Ostchock » Tre tjejer i köket

  […] tröst så kanske jag ska berätta att jag övertalade den rara killen bakom disken att ta hem Mrs Darlingtons apelsincurd med cointrau, så den dyker förhoppningsvis vis där […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.