10 ingredienser senare

Sambon hade ju tio ingredienser som jag hade bestämt att han skulle laga middag med i söndags. Så här gick det!

blomkålssoppa

Det blev en blomkålssoppa med pepparrotskräm och bacon + tomatbröd. Extra plus för att han var uppe natten före och gjorde egen grönsaksbuljong med stjärnanis. God kombo med blomkål och pepparrot. Full poäng!

marulk

Gösen blev utbytt mot marulk. Egna pastaknyten (premiär för pastamaskinen!) med skinka, äpple och dragon. Lite rotfrukter och så blev det vanliga kräftstjärtar istället för havskräftor pga bristande tillgång i butiken. Till såsen gjordes även en egen hummerfond eftersom det låg lite hummerskal och skräpade i frysen efter nyår. Det som var en liten miss var att vanilj egentligen skulle vara med här någonstans.

sticky toffee pudding

Och det var här som fikonen skulle vara i. Men den första puddingen som gjordes blev bränd och sedan fanns inga fikon kvar. Tanken var väl god i varje fall. Men glassen med vit choklad och pistagenötter var otroligt god!

Nästa gång så är det jag som får tio ingredienser att fundera över. Huh, det här kan bli svårt att slå!

En kommentar

  1. Martin

    Kan inte bli annat än imponerad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.