Kom i form. Eller inte.

Jag hade massor av bladspenat över och letade på nätet efter inspiration. På Iforms hemsida finns en receptdatabas med beskrivningen; “Sök bland över 600 fettsnåla recept, som passar ditt humör, din smak och dina behov.” Jag fastnade för gratinerad spenat med pinjenötter som endast innehåller 48% fett. Jag undrar vart gränsen går för fettsnålt i deras kök?

4 kommentarer

 1. Oskar

  Elin! Först tänkte jag att du nog läst tidningen UrForm men så var det inte. Däremot har väl spenat ungefär samma näringsvärde som frigolit. 500g färsk spenat innehåller ca 45 kcal. Så pinjenötterna och osten står väl för ungefär lika mycket kanske. Andelen blir hög men totalt energiinnehåll fortfarande lågt (hmm…vilken knastertorr kommentar det här blev).

 2. Max

  48% fett är ju inte så mycket. 🙂

 3. Helena

  Hej!
  Rätten innehåller inte 48 % fett. Det som redovisas på sidan är energifördelning. Av den energi man får i sig av rätten så kommer 48 % från fett. Hos nötfärs som innehåller 10 % fett så ser energifördelningen ut så här: 53 % från protein och 47 % från fett. Dvs spenaträtten och nötfärs med 10 % fett har ungefär samma energifördelning (i alla fall gällande fett). Hoppas detta är till någon hjälp!

 4. Elin

  Helena, vad bra att du kommer och styr upp det här, jag hade visste inte alls koll på det här! 😀

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.