Efterlysning av baristamjölk!

Det kom ett mail från Therese;

Ni som har örnkoll – var hittar man Arlas Baristamjölk i Stockholm med omnejd? Hjälp, tack!

Ja, jag har inte en susning, men det kanske finns någon annan som kan hjälpa Therese?

23 kommentarer

 1. Barbro

  Hej Therese,
  Arlas Baristamjölk finns på ICA Aptiten på Torkel Knutssongatan (lite osäker på gatan..) det ligger precis vid Mariatorgets Tunnelbana, du går inte upp mot Mariatorget frpn T-banan utan mot andra uppgången. De är även väldigt välsorterade på ost och har en bra fiskdisk /Barbro

 2. Elin

  Yes, första svaret kom på elva minuter, hur man kan överleva utan er läsare är ju för mig en gåta! tack för hjälpen Barbro!

 3. Lilla Blå

  Jag har sett baristamjölk på lite olika ställen. Den enda jag kommer på just nu är i fältöversten, den stora affären där. Kommer inte ihåg vilken affären är men jag tror att det är vivo eller hemköp..

 4. Eva

  ICA Maxi, Skvaltan Nacka

  Eva

 5. lotta

  Konsum Scheelegatan /Kungsholmsgatan har jag sett den på.

  // Lotta

 6. Dagmar

  Hemköp i Åhlens City och Ica längst nere i NK.

 7. Tove

  Hej! Två Söderställen till med Baristamjölk: Cajsa Warg på Renstiernas gata och Ica Supermarket/ Ringen.

 8. Martin

  Vad är Baristamjölk???

 9. Elin

  Martin, du kan läsa mer här

 10. Noac

  det sämsta med dessa baristamjölkarna är att det är så stora förpackningar, Skånemejeriernas, är på 1 liter. Det är ofta man får slänga en halvliter eller mer om man inte dricker kaffe varje dag hemma. Men goda är de!! 😆

 11. anna

  jaha då har man lärt sig nåt nytt idag också 🙂

 12. camilla

  “Vi” vid fridhemsplan/västermalmsgallerian!

 13. Therese

  Tack alla snälla för hjälpen! Begav mig till NK efter jobbet för inköp så nu finns mjölken i min ägo. Vad skulle man göra utan ett forum som Tre tjejer…

  Tack igen!

 14. Oskar

  Jag måste säga att jag är lite kluven till baristamjölken. Det är ju en väldigt proteinrik mjölk vilket gör att skummet, creman, blir fastare. Espresso House kör t.ex. stenhårt med den. I mina ögon blir creman nästan lite konstlat fast, äggviteskumsliknande nästan. Ingen annan som tänkt på detta? Samtidigt är det en fröjd för ögat.

 15. Oskar

  Och att ordet Baristamjölk är särskrivet (Barista mjölk) gör inte saken bättre precis 😆

 16. Anne

  Oskar – creman är ju inte mjölken, utan en del av själva espressokaffet. Mjölkskum är mjölkskum, crema är kaffe. 🙂 Men, jag håller med i sak, jag är inte så himla förtjust i baristamjölkens skum, det blir lätt ett tjockt lager på toppen istället för en krämighet genom hela kaffet…

 17. Oskar

  Anne: Förlåt! Jag pratar skräp. Jag pratar förstås om mjölkskummet på t.ex. en latte. Inget annat.. Men du förstår precis vad jag syftar på, det att det blir ett tjockt skikt liksom.

 18. Mårten Gustafson

  Sist jag var inne och snurrade på VI Daglivs vid Fridhemsplan så fanns hade de baristamjölken.

 19. Henrik

  …och jag såg ett paket på ICA Kungsholmstorg igår kväll också, så det verkar finnas lite varstans. (Fast jag kan ärligt säga att jag inte hade hört talas om det innan den här posten!)

 20. Tove

  Hej! Någon tyckte att det är för stora förpackningar, tänkte bara på en grej – jag har för mig att det är bra mycket längre hållbarhetstid än på vanlig mjölk, över två veckor..

 21. Åsa Johansson

  Det är ju möjligt – men när man väl öppnat paketet så håller det ju inte i två veckor.:twisted:

 22. Mikael

  Den finns också på ICA på Rörstrandsgatan (ej den på st eriksplan)…

 23. Anders

  Varför betala en femma för en halv tesked skummjölkspulver? Gå och köp ett paket Semper skummjölkspulver för 35 kronor så har du fixat baristamjölk lätt som en plätt – när som helst!! Och paketet lär du aldrig hinna ta slut på….(hållbarhet cirka två år…) 😆

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.