Middagsdagbok för 2007

Det är mycket matprat här hemma och S har just övertalat mig att vi ska 365 olika middagar under året dvs inte göra samma sak två gånger. Först var jag lite skeptisk men nu har jag lovat att vi ska försöka. Det är dock helt ok att upprepa en rätt om det serveras i en ny kombination. Så för detta projekt så har jag gjort en ny sida, vi får se hur länge vi orkar, men välkommen till vår middagsdagbok!

12 kommentarer

 1. Gastrokemi.se

  Hedervärda nyårslöften…

  Elin hos Tre tjejer i köket rapporterar om ett hedervärt initiativ. Ska vi kalla det ett nyårslöfte?…

 2. Christopher Anderton

  Jag skulle aldrig klara av det. Jag har allt för många favoriter som jag MÅSTE upprepa. 🙂

 3. Elin

  Gastrokemi, man kan kalla det för dårskap också 😉
  Christopher, jag vet, men jag har kommit på ett sätt att komma runt det lite, man får ju faktiskt upprepa sig på lunchtid! 😆

 4. Johanna

  Jag berättade om detta för D och han påminde mig med skräck i rösten om vår första sambotid. Då tvingade jag honom (och mig själv givetvis) att laga två nya rätter i veckan. Det höll vi på med ett halvår eller så, jag minns inte riktigt. Iofs bra för att få in nytt på repertoiren, men ett helt år med olika varje dag?! Imponerande.

 5. Maria

  Strålande idé, den snodde jag direkt. 😉
  Fast jag tänker då INTE laga 365 olika middagar i år!! Gulp, vilken grej.

 6. Elin

  Johanna, D imponerar å andra sidan på mig som gör egna gnocchis!
  Maria, ja vi kommer nog att fortsätta gå ut och äta under 2007 alt hämta en och annan pizza…

 7. kinna

  Ambitiöst och jag hoppas ni orkar. En annan utmaning till er ligger på min sida.

 8. Max

  Ville bara påpeka att ni skrivit 2006 på själva dagsbokssidan 🙂

 9. Oskar

  Max din gamla ordningsman… Elin tänkte förstås komma lätt undan genom att bara berätta vad hon åt förra året.

 10. Bling Bling Girl

  Oh Det är ju en LYSANDE idé. Tyvärr tror jag att sonen skulle smälla av om jag kom dragandes med den hemma. Han vill ha pasta & korv och pannkakor mer än en gång per år. (Nej korvgryta är inte samma sak som pasta och korv och pannkakor tja man kan ju severa olika sylt till 😯 ) Men om vi bortser från ett par återkommande rätter enligt sonens önskemål så hakar jag gärna på idén. Låter både roligt och utmanande. Vi får väl se om jag havererar fullständigt i mars när bebisen kommer! 😆

 11. Inke

  ja ni.. 1991 lovade min tjej som jag då varit med i 3 veckor att hon skulle bjuda en ungkarlskille som mig på olika middagar under ett helt år utan att ge mig samma maträtt en enda gång.. vi är idag lyckligt gifta och har två barn. Livet är skönt.. och gott..

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.