Ännu ett nyårslöfte

Här kommer ett till nyårslöfte. Att bli bättre på att ta tillvara rester i köket. Onödigt mycket mat åker i soporna bara för att vi inte har haft någon plan om vad vi ska laga med det. Nu blir det bot och bättring under 2007!

Jag hittade ett jästpaket som hade sista utgångsdatum idag och eftersom sambon  lovat skaldjurssoppa till middag tänkte jag vara en god hemmafru och baka bröd. Jag har haft ett ont öga till den där cheddarosten vi köpte före jul men bestämde mig för att den skulle få en sista chans tillsammans med en övergiven oreganokruka i köket. Dagens första bakexpriment blev därmed  fullkornsbaguetter med oregano gratinerat med cheddar. Det blev bra!

Sedan återstod ett halvt jästpaket. På hyllan fanns en burk KSCOCOLAT Chili Pecans Milk Chocolate som jag köpte i Glasgow i lördags. De var inte så goda som jag hade hoppats på även om det inte var något fel på dem. Så de åkte i nästa brödexpriment som blev små rågbullar med torkade fikon och ovannämnda pecannötter. De jäste kanske inte som jag hade tänkt men det kan delvis bero på att köket fick vädras akut när brandvarnaren gick igång.

Nu ska vi se vad vi kan hitta på med en halv burk löjrom och skalet från söndagens hummer.

7 kommentarer

 1. Helena

  Bra nyårslöfte. Jag hakar också på. Vågar knappt tänka på hur mycket mat som åker i soporna då och då. Hemska tanke. 🙄

 2. Martin

  skaffa en hund är också ett alternativ:smile:

 3. Elin

  Martin, äter dina border collies löjrom?! Om inte annat så kan ju en hund vara bra för att städa upp under barnstolen vid matbordet…

 4. Martin

  Om båda är med så äter dom allt bara för att inte den andra ska få något. Det är en viss konkurens mellan dom.

 5. Elin

  Så hemligheten är alltså att ha TVÅ hundar, tänka sig det ska jag INTE berätta för S, ha!

 6. Anders

  Lycka till! Har inte samma problem med överbliven mat. Har en katt som äter allt. Och jag menar verkligen allt! Han käkade upp en överbliven toast med pesto förra veckan…

  Mitt löfte: Inget köpt bröd, utan bara hembakat från den egna ugnen.

 7. Elin

  Anders, det är ett riktigt avancerat nyårslöfte, DET skulle jag aldrig våga lova! 😎

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.