Röra med fetaost och avokado

När jag fyllde år fick jag en prenumeration av BBC Good Food av svärmor vilket jag uppskattar väldigt mycket. Det finns massor av bra vardagsmat och roliga ideér i tidningen. Den här enkla röran kommer från augustinumret. Vårt lilla sockergryn som både gillar avokado och fetaost petade glatt i sig detta på morgonmackan! Med den fetaost som eventuellt blir över i paketet så kan du göra ajvar-och-fetaoströra!

RÖRA MED FETAOST OCH AVOKADO

 • 100 gram av din favoritfetaost
 • 1 stor avokado
 • en liten dutt olivolja
 • lite limesaft för smaksättning
 1. Smula fetaost  i en skål och blanda ner avokado.
 2. Blanda röran med en mixer.
 3. Häll i lite olivolja för att få den mer krämigt.
 4. Smaksätt med lite limesaft – klart!

8 kommentarer

 1. Pauls Kök

  BBC ger också ut http://www.olivemagazine.co.uk/. Inte lika smockad med recept, men ofta intressanta och aptitretande artiklar. För den som inte vill prenumerera och har långt till affären kan handla båda på nätet hos http://www.press-stop.se/kiosken/.

 2. Oskar

  Låter mycket gott! Elin, träffade förresten en kvinna i jobbet häromdagen. Hon skulle åka till England med sin engelske man över jul och hon förfärade sig över den engelska julmaten. Inte minst mince pies. Kan jag be henne ringa dig?

 3. Elin

  Paul, presstoplänken är ju guld, jag visste inte att man kunde beställa lösnummer av utländska nummer online, det är ju rena godisbutiken för en tidningsjunkie som jag!

  Oskar, jag skrattade så att jag satte morgonkaffet i halsen. Det kanske är hennes första jul i england eller har hon redan varit där förut och haft sin crackershatt på huvudet? (det var kanske det mest traumatiska med min första engelska jul, att sitta med en papphatt på huvudet, lite kräftskivestämning kan man säga) Men om hon ska till North Yorkshire så kanske jag kan smyga in henne på svärföräldrarnas julmiddag, för det är helt fabolous, svärfar har varit kock i 20 år så han har inget att skämmas för i köket.

 4. Anne

  Jajamensan, Good Food är min favvotidning 🙂

 5. Anne-Helen

  Håller också med beträffande Good Food. Har haft den i flera år nu och jag lagar rätt mycket från den.

 6. Emma

  kanongod och enkel röra! I love it 😆

 7. Elin

  Emma, jamen visst ar det, jag ar alltid osaker pa om jag ska slanga upp recept som innehaller max tre ingredienser, for det ar ju knappt ett recept, men samtidigt sa ar det tacksamt med busenkla genvagar ibland

 8. Spenatvåfflor » Tre tjejer i köket

  […] röd lök och fetaoströra. Men smetana funkar också fint som alternativ till röran. Kanske fetaost-och-avokado-röra? Eller färska räkor? Jamen ni fattar, det funkar ju till en massa […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.