Hemlängtan

Efter en månad på resande fot så börjar vi längta efter en del saker. Inte så många men en del saker känns otroligt efterlängtade. Här kommer topplistan:

Julmust. I en taxi i Kuala Lumpur hittade vi ett reklamblad från IKEA som bland annat sålde julmust for 3,90 ringit. Så här i efterhand så önskar jag nästan att vi tog en taxi dit.
Kokt potatis. Efter ris, nudlar och pasta i mängd och kubik så känns en hederlig svensk potatis väldigt exotiskt.
Brownies med philadelphiaosttopping och hallon. De ligger hemma i vår förortsfrys och är de första jag kommer att äta när vi är hemma i nästa vecka. Receptet kommer så småningom 😉
Ragazzes nyårsmiddag. När vi har legat vid poolen och latat oss så har vi försökt komponera ihop den ultimata nyårsmiddagen om några veckor. Vi är på god väg.
Julbord på Långbro värdshus. Allt fantiserande om mat vid poolen fick oss att kasta ivag ett mail till Långbro Värdshus för att boka deras fina julbord. Det var med nöd och näppe att vi fick plats men vi hade tur.
Mince pies. I år firar vi jul i England och helst vill jag ha deras små julkakor som inte alls har något med köttfärs att göra.

3 kommentarer

 1. Oskar

  Vill prick&ring-polisen förklara vad köttfars julkakor är och gärna hur han lagar dem? 😛

 2. Prick&ring-polisen

  -> Oskar: Även solen har fläckar, men nu är det rättat! :mrgreen:

 3. Elin

  Oskar, recept på mince pie hittar du tex här; http://christmas.newarchaeology.com/mince-pie.php

  Som du ser så tar de minst en vecka att göra, så jag ska erkänna att jag aldrig har provat. Jag köper dem på Mark&Spencer :mrgreen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.