Kräftkalas med familjen

Efter kräftfisket i början av augusti följde så klart ett kräftkalas med familjen. En angenäm uppgift. I familjen finns två personer som inte äter kräftor, men för oss andra är tillbehören rejält underordnade kräftorna. Finns det bara tio kräftor var klarar vi oss fint. För dem som inte äter kräftor gjorde vi en paj och en ugnsomelett. Och sedan kunde vi koncentrera oss på kräftorna. 😉

Kräftkalas

Kräftkalas

Ugnsomelett

4 dl mjölk
4 ägg
1/2 tsk salt
1 msk vetemjöl

svampstuvning
ca 4 hg kantareller brynes i lite margarin och salt å peppar
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 1/2 dl mjölk

Gör så här:

Vispa ihop mjölk och ägg. Tillsätt salt och vetemjöl. Häll omelettsmeten i en smord form och grädda i ugnen (225 grader) i ca 20 minuter. Bryn svampen i lite margarin. Strö över vetemjöl och späd med mjölk till lagom tjocklek. Låt koka i ett par minuter så att mjölsmaken försvinner. Häll stuvningen över omeletten. Servera!

Kräftkalas

Tomat- och olivpaj

2 1/2 dl mjöl
100 g margarin
2 msk vatten (byt ev ut 1 msk vatten mot vodka, konjak eller nåt annat spritigt för en sprödare pajdeg)

fyllning
3 ägg
3 dl mjölk
1 krm svartpeppar
ev salt
2 tomater
1/2 purjo
1 pkt fetaost
ca 15 oliver

Gör så här:

Blanda ingredienserna till pajskalet. Fördela i en smord form och grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Blanda ägg, mjölk, salt och svartpeppar. Häll äggstanningen över det gräddade pajskalet. Skiva tomater, purjo och fetaost och fördela över pajen tillsammans med oliver.

Kräftkalas

Kräftkalas

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.