Nivå

Ett besök på Nivå i Karlskrona (Norra Kungsgatan 3) hör sommaren till och vi passade på under vår semestervecka i den lilla staden i söder. Trist nog ligger inte restaurangen vid havet (det är över huvud taget ont om krogar i hamnen, vilket är konstigt i en kuststad), men uteserveringen på torget är ändå trevlig.

Restaurangen serverar en mängd olika burgare och sandwiches och en hel del grillrätter. Till Nivå går man när man vill äta mycket mat till bra priser. Restaurangen har även en välbesök bar och på kvällarna är öl- och jordnötsgästerna många.

M och jag delade på en tapastallrik innan varmrätten. Medelhavsinspirerade godsaker; helt i min smak.

Tapastallrik

Jag satsade på en kycklingfajitas. Mycket mat. Och gott.

Kycklingfajitas

Mamma valde grillad tonfisk med färskpotatis, pepparrots- och löjromsdip och kräftor. Gott men lite väl grillad tonfisk, var omdömet. Och kräftan hade ett hopplöst läge, för den kunde förstås inte konkurrera med dem som vi själva hade fiskat och kokt tidigare på dagen.

Grillad tonfisk med färskpotatis, pepparrots- och löjromsdip och kräftor

2 kommentarer

  1. Maria

    Ser jätteläckert ut! Och vilka fina bilder! Ny kamera eller ovanligt gynnsamma ljusförhållanden?

  2. Helena

    -> Maria: Det är det speciella ljuset i Karlskrona som gjort bilderna ovanligt bra! 😉 Ingen ny kamera, alltså.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.