Kotopoulo Lemonato

Precis innan jag gick på semester tipsade vår flitige kommentator Max om att han lagt ut lite nya recept på Fontanas hemsida. Där hittade jag Kotopoulo Lemonato, dvs kyckling i citronsås som lät väldigt gott och bestämde mig raskt för att laga det under semestern. Jag lyckades övertyga J som inte gillar fetaost att vi i alla fall kunde prova, det var ju trots allt bara 50 g feta till 4 portioner. Förhoppningsvis misstycker inte Max om jag lägger ut receptet här, hojta till i så fall!

Kyckling i citronsås

Till 4 portioner behöver du
4 kycklingfiléer
½ strimlad röd paprika
½ strimlad gul paprika
½ strimlad grön paprika
4 hackade färska lökar
10 hackade kalamataoliver
50 g smulad fetaost
5 marinerade tomater
1 dl citronsaft
1 dl torrt vitt vin
oregano
salt & peppar
¼ dl olivolja

Gör så här
Bryn paprikan och löken i en stekpanna med hälften av olivoljan tills de mjuknar. Tillsätt kalamataoliver, tomater och feta och ta bort stekpannan från spisen. Banka ut kycklingfiléerna tills de blir platta och rulla ihop tillsammans med paprikablandningen. Fäst med tandpetare och rulla i mjölet. Bryn dem gyllenbruna i resten av oljan. Tillsätt vinet och citronsaften och låt sjuda i svag värme tills såsen tjocknar. Servera med klyftpotatis eller ris.

Marias kommentar
Egentligen är det alltså meningen att man ska fylla kyckligfiléerna med den här röran, men vi insåg snabbt att vi aldrig skulle lyckas få in all den fyllningen i våra filéer så det fick bli en “topping” istället. Vi som är såsälskare tyckte att det var lite för lite sås, så nästa gång dubblerar vi nog just den delen av receptet. I övrigt fick receptet betyget väl godkänt, även av den feta-skeptiske J!

2 kommentarer

  1. Max

    Givetvis har jag inget emot det. Bara roligt att de kommer till användning 🙂

  2. Inte bara bullen har en egen dag » Tre tjejer i köket

    […] om fetaost tidigare, kanske hittar du ett recept att prova? Jag kan personligen rekommendera den här kycklingen med paprika, oliver och feta i […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.