Grön soppa

Grön soppa

Den här enkla soppan hittade jag i Allt Om Mat, nr 12 – 2006. Jag gjorde några småändringar och det blev en god och lätt soppa som funkade jättebra i värmen som kvällsmat tillsammans med bröd och färskost.

Till en portion behövs:

2 salladslökar
1/2 huvudsallad
ca 1 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
2 dl frusna görna ärtor
4-5 dl vatten
200 g skalade räkor
salt
svartpeppar

Gör så här:

Skiva salladslöken och bryt isär salladen. Fräs salladslöken i lite olivolja. Tillsätt sallad, ärtor, smula ner buljongtärningen och fräs ytterligare ett par minuter. Häll i ca hälften av vattnet och låt småputtra i ca 4 minuter. Mixa soppan med stavmixer och tillsätt resten av vattnet så att du får en lagom tjock soppa. Koka upp soppan igen och smaka av med salt och svartpeppar. Ringla över lite olivolja och toppa med räkor.

Helenas kommentar: Receptet ska egentligen räcka till två portioner, men jag tyckte att det var alldeles för snålt för min smak. Det här var första gången jag använde huvudsallad i en soppa, men det var definitivt inte sista gången. Och vill du ha en vegetarisk soppa hoppar du så klart över räkorna.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.