Aubergine och-tomatgratäng med fårost

 

Aubergine och-tomatgratäng med fårost

  • 1 aubergine
  • 2-3 schallottenlökar
  • lite vitlök
  • 2 burkar krossade tomater
  • salt och peppar
  • lite rosmarin
  • lite olja att steka med
  • fårost (minns inte mängden – jag hade ett halvt paket)
  1. Skiva aubergine i tunna skivor.
  2. Salta dem och låt dem vätska ur på en tallrik. När de är klara sköljer av. Fräs dem hastigt i en stekpanna.
  3. Hacka all lök och fräs med lite olja i en större kastrull.
  4. Häll i tomater och koka ihop.
  5. Salta och peppra. Krydda med rosmarin eller någon annan örtkrydda.
  6. Häll tomatsåsen i en ugnsfast form.
  7. Lägg på aubergineskivorna.
  8. Smula över fårost.
  9. Gratinera i ugnen 5-10 minuter (250 grader).

4 kommentarer

  1. Oskar

    Låter jättegott! Påminner mig om en antipastorätt jag lagar regelbundet. Lite tjockare bitar av aubergine som får ett tomattäcke i ugn. Serveras kall. Jättegod! Ska prova din gratäng inom ett par dagar.

  2. Jenny

    Det där låter ju mums! Aubergine – lätt en av mina allra käraste favoriter. Det är verkligen en suverän grönsak. Speciellt med kompisarna ni stoppat den i samma gratäng som – tomat, vitlök, lök och fårost. Yummie.

  3. xtian

    den var ju sjukt god. Lätt, god och perfekt som tillbehör till kött. Min blev lite vattnig, men det var helt okej då jag inte hade någon sås. En lätt rinnighet blev då perfa!

  4. Charlotte

    oj vad gott det här låter!!! Ska def prova inom kort!! Då jag har en förkärlek för svamp kan man kanske lägga till stekta champinjoner också.. och lite färsk timjan!

Lämna ett svar till Oskar Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.