Mosbricka på Olles Korvbar

Vårens första mosbricka i solen intogs på påskaftonen i Karlskrona. Olles Korvbar (Landbron 1) ligger strategiskt på Busstorget och ett övergångsställe ifrån tågstationen. Korvkiosker finns det så klart gott om i hela landet, men mosbrickan med kokt korv, bostongurka, ketchup (och ketchup på moset!) och senap från Olles Korvbar smakar så mycket godare än någon annanstans. Punkt slut.

Utekorv

11 kommentarer

 1. Oskar

  Platsar Olles mosbricka under rubriken “Blekingska delikatesser”? Köper att Kroppkakevagnen vid stora torget kan ses som en regional specialitet. Men Olles korvbar??? 🙂

 2. Helena

  -> Oskar: Ja, tänka sig för att den gör det! 😉 Haha… jag skrattade lite för mig själv när jag kategoriserade inlägget och tänkte att det var lite tveksamt, men eftersom mosbrickan från Olles Korvbar är så god får den anses vara en blekingsk delikatess. Det blir så tomt i kategorin annars! :mrgreen: Du har väl testat den??? ❓ Ristorgskiosken funkar förresten också bra!

 3. Oskar

  -> Helena: Nej, har ju inte det. Tyvärr. Inte ristorget heller. Men antecknar flitigt i min “things-to-do-in-Blekinge-before-you-die”- bok. Har redan avverkat sillmacka på grovt bröd i hamnen på Hanö, Gourmet Grön i Karlshamn och några saker till. Glassiären kanske får Stockholmsbesök i sommar? 🙂

 4. Janne

  Korven på Värendsvallen i Växjö smakar nog ännu bättre – framför allt när Östers IF vunnit en allsvensk hemmamatch !

 5. Helena

  -> Oskar: Ohh, Gourmet Grön i Karlshamn är ett bra ställe (finns det kvar, förresten?)! För några år sedan fanns GG även i K-na, men den klarade sig tyvärr inte så länge… Glassiären får alla gånger Stockholmsbesök i sommar. Just nu lutar det åt början av augusti. Fråga mina medbloggerskor vad de tycker om Glassiären! :mrgreen:

 6. Oskar

  -> Helena. Jadå, Gourmet Grön finns kvar. Flyttat till ny större lokal bara. Mycket god och ganska egen mat. Fantastiska råvaror och grönsaker, tror det är en stor del av framgången. Säger sig ha en egen matfilosofi. Efter att ha smakat deras mat kan man bara hålla med. Rekommenderas. Har fått intrycket att GG i Karlskrona inte var lika bra riktigt konstigt nog. De har säkert öppet i augusti… http://www.gourmetgron.se

  OK. Medbloggerskor – Vad tycker ni om glassiären? Bara Helenas hemlängtan som gör den så bra? 🙂

 7. Maria

  Oskar -> Ja jag kan ju bara tala för mig själv (och i just det här fallet kan jag även tala för sambon) och vi ÄLSKAR Glassiären. 😀

 8. Millan

  Vilken trevlig sida jag hittat, o sa ser jag att ni diskuterat Glasiaren i Karlskrona (min gamla hemstad). Det finns helt klart ingen battre glassbar an Glasiaren!! Nu langtar jag verkligen hem och jag ska definitivt besoka glasiaren bade en o tre ganger i sommar nar jag ar dar! 🙂

 9. Oskar

  Saknar inte Olles Korvbar? 😛

 10. Millan

  Nagot besok till Olles korvbar blev det inte… 😀 Men en jatte glass fran Glassiaren intogs sittandes pa trappan till Fredrikskyrkan (det tillhor liksom hela glassiaren upplevelsen att sitta dar).

 11. Helena

  -> Millan: Jag håller med; att sitta på Fredrikskyrkans trappa hör definitivt till! Härligt att du hann med ett Glassiärenbesök i sommar! 😛

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.