Enkel tiramisu

En enkel tiramisu, alldeles lagom i storlek efter en mastig middag. Vänd ihop den i portionsformar eller glas i samband med att varmrätten förebreds, så står den och gottar till sig i kylen fram tills det är dags att servera! Receptet hittade vi i Stockholm City.

Till fyra personer behöver du:

2 dl små mandelbiskvier (små pluppar som man har i nyponsoppa!)
3 msk starkt kaffe
1/2 dl Kahlúa
1 dl Kelda vaniljsås
1 1/2 dl mascarpone (100 g)
1/2 msk kakao

Gör så här:

Lägg mandelbiskvierna i en skål och häll över kaffe och Kahlua. Låt stå en stund så att de små plupparna drar åt sig av vätskan. Vispa vaniljsåsen så att den blir lite fluffig och blanda den sedan noga med mascarponen. Lägg lite av mandelbiskvierna i botten på fyra glas eller portionsformar och varva sedan ingredienserna och avsluta med mascarponekrämen. Låt stå kallt i ett par timmar. Sikta över lite kakao innan serveringen.

Tiramisu

Helenas kommentar: Någon Kahlua hade vi inte hemma, så den fick vi hoppa över. Och bilden visar ju inte alls att det är olika lager i glaset… Men gott var det!

5 kommentarer

 1. Elin

  Men å vad bra att du skrev upp receptet, jag läste tidningen och gillade receptet men glömde bort att riva ur receptsidan, vad bra att det var mer ordning på dig!

 2. Anna

  Måste det vara sådana där mandelbiskvier eller vad det var. Kan man inte ta digistivekex som är betydligt godare? / Anna

 3. Helena

  -> Anna: Du kan säkert använda Digestivekex istället. Om de lätt drar åt sig av kaffet och Kahluan, vill säga. Testa och meddela resultatet, vettja! 😉

 4. Tapasmiddag » Tre tjejer i köket

  […] Alla rätter var visserligen inte särskilt spanska, men det blev ändå en bra mix mellan varmt och kallt. Färsbullar i tomatsås (jag gjorde dem lite mindre och mer kryddstarka än vad jag brukar när jag har dem som varmrätt), klyftpotatis med timjan, manchego- och rotselleriblandning, melon- och fetaostsallad (inte det minsta spansk, men god!), champinjoner i vitlök, serranoskinka, pepparsalami, färskost, crostinis, bröd och ett jättefat med olika sorters oliver. Efter all plockmat åt vi en enkel tiramisu (recept i ett separat inlägg). […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.