Tjejig lax

Visst finns det typisk tjejmat? Jag tänkte på det förra helgen när jag hade några tjejkompisar hemma på pärlpysselstund och vi snabbt skulle fixa något att äta. Det var alltså inte maten som var huvudnumret den kvällen. Det blev ugnsbakad laxfilé, pressad potatis, en limeyoghurtsås och en kall creme fraichesås med dill och röd kaviar. Verkligen en typisk tjejmiddag, för jag har fått för mig att tre killar inte skulle laga något liknande. Eller??? Vad kan mer vara typiskt tjejigt? Och vad är killigt?

10 kommentarer

 1. Elin

  Dagens fördom: Killar vill ha KÖTT och inte fisk 😉
  Fast idag har sambom önskat fisk så jag vet inte om teorin håller…

 2. Helena

  Haha… ja, jag vet att det kanske bara är en fördom. M gillar också fisk, men jag tror ändå inte att han skulle laga fisk ihop med sina kompisar! *funderar vidare*

 3. Frida

  Mina killkompisar hävdar bestämt att tjejer alltid dippar grönsaker på sina tjejmiddagar. Vi vet ju att det inte stämmer, men det är nog fler tjejer än killar som gör det.

 4. Annette

  Överhuvudtaget är det väl rätt tjejigt att anse att sallader och råa grönsaker i allmänhet är fullvärdig mat?
  Killar vill ha kött, sås och potatis.
  Jag vill ha grillad fisk och en stor härlig sallad…

 5. Günther Fliesenburgh

  Hmm, jag måste ha en stark feminin sida eftersom jag äter fisk en eller två gånger i veckan och likadant med vegetariskt. Annars är väl flintastek “typiskt” killmat?

 6. Daniel Jonsson

  När du frågar vad som är typiskt killigt kommer jag att tänka på Dressman(?)-reklamen med tre män som får in stora köttbitar med klyftpotatis och en liten persiljekvist ovanpå, tittar på varandra och lyfter undan persiljan.

 7. Myran

  Min herrH är iof väldigt ofta sugen på oxfilé men när jag presenterar vegetariskt eller fisk så blir han väldigt nöjd med det också…

  Göta Petter – förresten, hur ser det ut när maten ÄR huvudnumret då? Jag blir grymt imoponerad, som vanligt 🙂

 8. Crille

  Tycker inte att lax är tjejmat. Däremot är ju en gammal (80-90-tal?) tjejfestklassiker att ha en “god paj” (ost o skinkpaj) med en sallad till. Eventuellt servera konserverade päron med After 8 på, från ugn. Fast det vågar jag inte “gå ed på”.

  Grönsaker med dipp, ja, det är mer tjejer som gör det.

  Killigt är väl att servera Chili. Con Carne för den oinvigde, “riktig” chili för den mer kulinariskt bevandrade (ingen värdering, jag älskar båda). Ett chilirecept kan man hitta här: http://www.hornfeldt.se/chili.html

  Mig spelar det ingen roll, jag gillar ju all mat.

 9. Mia

  Min kille älskar lax. Vill ha det oftare än jag. En favis jag en gång lagat och nu blivt hans rätt – och som ofta bjuds kompisarna, gärna när det är varm ute är:
  Stek laxkuber med citronpeppar, salt och pressad citron i en stor panna.
  Koka upp torelinni och blanda i massor med pesto. Rör ned i pannan. Strö över massor med pesta och garnera med lite citronskivor.

 10. Charlotte

  Jag är tjej men måste säga att det godaste jag vet är KÖTT! En sallad med tomater, baslika, ruccola och rödlök och balsamico som toppas med en stekt köttbit, typ utskuren biff! Mmmmmmmmm! Vitlök ska också i dressingen. Och rött fylligt vin och gott bröd. Perfektion!!!!!!!!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.