Färska räkor

Ibland kan man inte äta något godare än färska räkor. Allra helst ska man befinna sig på västkusten så att räkorna är riktigt färska, men här på andra sidan smakar de också bra. En lördag för några veckor sedan tog räksuget överhand. Tillsammans med räkorna åt vi kräftstjärtar, aioli, örtmajonnäs (vanlig majonnästillagning + färska örter), mango- & avokadosalsa med chili och bröd.

Enklare än att skala räkor kan det inte bli! Inte behöver man några tillbehör heller, egentligen. Den här gången kostade räkorna 14.90/hg och det är klart att de frusna är bra mycket billigare, men har man en gång ätit färska räkor vill man aldrig ha några andra!

4 kommentarer

 1. Mr Denver

  När man hemma köper “färska” räkor så är dom ju ändå tillagade. Vet ni hur dom tillagas? Jag kan bara få tag på råa/otillagade räkor och saknar den där speciella smaken. Har försökt själv att efterlikna smaken men det blir aldrig detsamma.

  Trevlig blogg!

 2. tomas

  Hejsan ,jag har en fraga om hur jag kokar raa rakor som varit frysta.
  Vatten forstas men med vad ska jag smaksatta med och hur lange ska dom koka.Har i usa ar rakorna lite storre en i sverige.
  Hoppas ni kan svara pa min fraga.
  TOMAS

 3. Peo

  Just färska räkor är ju inte tillagade… de är gråa och inte särdeles aptitiliga när man ser dem… Man kokar dem i saltvatten under någon/några minuter tills de blir röda, precis som de i bilden. Så fort alla räkor fått den färgen måste man kyla ner dem, annars blir de sega.

  1. Helena

   Näe, alldeles färska är de så klart inte. Fast de är i alla fall färska i betydelsen “inte frysta”. 😉 Och goda!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.