Oreganokyckling

Jag fortsätter laga mig igenom ICA:s Bufferecept. Vardagsmaten behöver nämligen uppdateras här hemma och jag letar inspiration lite här och där. Enkel mat som är god. Och opasta. Vi äter pasta så det snart växer pastahjul i våra magar. Nu när färskpotatisen snart är ett minne blott (den är godgod när den kommer i juni, men nu längtar jag efter gammal King Edward) är det dags för potatis. Jag är verkligen en potatisfantast och nu är det potatistider, känner jag.

Oreganokyckling (recept från ICA)

Till fyra portioner behövs:

4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk oregano (färsk eller torkad)
1 1/2 msk balsamvinäger

Gör så här:

Skär varje kycklingfilé i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken och låt koka i fem minuter. Servera med kokt potatis och t ex kokta morötter och grön sparris (ICA föreslog salladslök, men jag bytte den mot sparris!).


2 kommentarer

 1. rask

  Oj, nu blev jag hungrig. Får bli att laga detta i veckan. 😀

 2. Mattias Wirf

  Oreganokyckling…

  Snodde idé från Frihetens vingar och Tre tjejer i köket idag och lagade Oreganokyckling. Receptet är tydligen från Ica. Blev rätt ok.

  Andra bloggar om: kyckling, oregano, mat, ica
  Bokmärk till:
  ……

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.