Sicilientips?

Den 16/8 åker jag till Sicilien på semester, under två veckor kommer vi bl.a. att besöka Syrakusa, Palermo, Giardini-Naxos, Agrigento och Mazzarò. Ser självklart fram emot att njuta av det italienska köket och undrar därför om det är någon som har några matrelaterade tips (restauranger, caféer etc.) att dela med sig av. Skriv en kommentar i så fall!

8 kommentarer

 1. Cissi

  Jag har inget tips på matställen, men dock på en råvara. När vi var på Stromboli så blev jag tipsad om att prova pizza med Ricotta Siciliana, eftersom den skall var speciellt god. Jag lovar att den var fantastisk, med en helt annan smak än den vanliga ricottan.

 2. anna

  jag och mín kille åker till giardini-naxos den 9:e och kommer hem den 16:e. så tyvärr hinne rjag inte ge dig några tips.
  Kul att fler ska dit dock 🙂

 3. Frida

  Inga tips, bara lite suktande avundsjuka. Men jag drömmer om att få åka till Italien och äta mat, så jag ser fram emot att läsa om resan.

 4. Annina

  Maten på Sicilien är fantastisk! I Palermos judiska kvarter (dom får man inte missa) har jag ätit mitt livs kanske godaste lunch på ett litet ministälle som jag förstås inte kommer ihåg vad det heter. I Agrigento minns jag en pasta med mild paprikasås som jag med halvlyckat resultat försökt återskapa hemma…
  Andra grejer som inte bör missas: tagliolini med citronsås, spagetti con le seppie (svart med bläckfisk), rigatoni alla Norma (ricotta, aubergine och tomat samt pecorino…) Men framför allt alla fantastiskt goda antipasti! trevlig resa…

 5. Maria

  Cissi och Annina -> Tack för tips!
  Anna -> Hoppas ni har det härligt på er resa!
  Frida -> Jag hoppas att jag har massor av bilder och intryck att blogga om när jag kommer hem igen. 🙂

 6. Anna Hellsten

  Nu är det iofs två år sen jag var där, men det fanns en vedugnspizzeria nere i Giardini-Naxos som (av någon anledning) hette Rendez-Vous som hade de bästa vedugnspizzor jag ätit i hela mitt liv. Kvinnliga gäster får dem dessutom hjärtformade…

 7. Tre tjejer i köket » Arkiv » Minnen från Sicilien

  […] Relaterade inlägg:Sicilientips?Italiensk afton hos MariaMatnördarna ser på bilder […]

 8. The big apple » Tre tjejer i köket

  […] läsare, här hittar ni tidigare efterlysningar: Rom, Köpenhamn, Budapest, Tallinn, Paris och Sicilien. Och så finns det såklart reseskildringar i kategorin På resande […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.