Nytt kök

Som matnörd vill man ha ett snyggt och praktiskt kök och när man köper lägenhet kan man inte räkna med att köket uppfyller matnördens krav. Vi flyttade in i vårt bo för ett år sedan och i våras hade vi planerat klart och kunde sätta igång med köksrenoveringen. Vi har ett litet arbetskök utan några som helst extrautrymmen, så utmaningen bestod i att trolla fram så stora arbetsytor som möjligt. Vi var överens om att det viktigaste var att det blev ett praktiskt kök. Att kunna laga mat utan att behöva vara rädda för att förstöra snygga mosaikfogar, att undvika att skåpsluckor öppnas utåt (istället öppnas de liggande skåpen uppåt) och tar upp plats och att ha två stora diskhoar var saker vi prioriterade.

Det gamla köket var original från 1934 med serveringsskåp och en del outnyttjade centimetrar. För att få en så lång arbetsbänk som möjligt fick vi välja bort städskåpet, vilket resulterade i att vi tyvärr inte kan städa längre! =)

Köksrenoveringen i bilder:


Diskhosidan precis efter att vi flyttat in (och vi har fortfarande postgula tapeter i sovrummet!)


Rivning på gång (och det bruna är redan målat)


Kylskåpssidan i original


Byggmästaren (eller rivnigsmästaren!) har varit i farten

Och så här blev det till slut:

Nu är köket så gott som klart. Det fattas någon list och några spottar och så ska micron byggas in, men det är väl de där obligatoriska sakerna som ska släpa efter. Det är en fröjd att laga mat numera och jag känner mig lite som en tv-kock emellanåt!

7 kommentarer

 1. Maria

  Det blev så himla fint, ni är så duktiga! Och eftersom jag provlagat i köket både före och efter kan jag intyga att det är mycket mer praktiskt nu. 🙂

 2. Cissi

  Åh vad fint ni har fått det och händigt att göra allt själva vill jag lova!

 3. Christopher Anderton

  Kul! Skall själv renovera mitt hemska kök i slutet av augusti.

  Fick lite inspiration där.. 🙂

 4. Anonymous

  Så mycket möda och så mycket besvär, för att inte tala om vad det kostade, och det blev inte mer än så här? Alla renoverar nu för att göra sina personliga revirmarkeringar, något som nästa ägare/innehavare mer eller mindre blir tvungna att göra om för att stå ut. Länge leve standardinredning i en tråkig hyresrätt!

 5. Maria

  Det där var väl en onödigt magsur kommentar?

 6. Elin

  haha, när det gäller kök och personliga revirmarkeringar så tycker jag att det är en matnörds dröm med ett kök som man själv har fått bestämma.

  För tillfället liknar nog mitt kök en standardinredning i en hyresrätt – och jag säger bara “bort bort bort” för det inspirerar inte kokkonsterna alls, såvida man inte nöjer sig med att koka snabbmakaroner 🙂

 7. Frida

  Bra jobbat! Det ser jättefint ut. Vi har gjort en rejäl ytskiktsrenovering av vårt kök och det var jobbigt nog.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.