Köttfärssås

Jag lagade köttfärssås och spaghetti igår. På åtta hekto blandfärs blev det två tjejportioner, en killportion och två rejäla killmatlådor. Finfint. När jag stod vid spisen och duttade i lite av varje slog mig tanken att det nog finns lika många köttfärssåsvarianter som köttfärskockar. Vad har du i din köttfärssås?

I min köttfärssås finns:
blandfärs
lök
chilisås
ketchup
vitlök
cayennepeppar
kött- och grönsaksbuljong
en skvätt rödvin
redning (ja, jag fuskar med färdig redning att hälla i)
salt
vitpeppar

7 kommentarer

 1. Anonymous

  Eftersom jag är uppvuxen i samma hem som skribenten så är min köttfärssås nästan exakt likadan. Om man slänger bort det onödiga vinet så har ni min delikata sås…

  En sak till som inte stämmer. Om jag gör köttfärssås på 1 kilo så räcker det tyvärr bara till två middagar…på sin höjd tre! Så det så!

  /Andreas (sometimes known as lill-A)

 2. Elin

  ja mitt recept är väl ungefär likadant, fast jag har burktomater och tomatpuré istället för chilisås och ketchup. Å förresten, PARMESAN på toppen. Det är ett måste 🙂
  Dessutom så vill jag inte se några champinjoner, morötter eller andra grönsaker i köttfärsåsen! Det är förbjudet!

 3. Anonymous

  Okej, den e alltid lika god!! men jag saknar burktomaterna lite.

  /Pastamonstret… M

 4. Anne

  Det varierar lite, men en av mina klassiker är nötfärs, hackad lök (mycket!), hackad vitlök, champinjoner, majs, soja, chilisås, matlagningsgrädde, salt, peppar. Ingen tomat, alltså. Även om på sistone har jag gjort Jamie Olivers köttfärssås ett par gånger – blandfärs, morot, lök, vitlök, bacon, kanel (!), hela tomater på burk, rödvin, lagerblad. Tar två timmar i ugnen – så det är lite mer pyssel. Men det blir gott.

 5. Anonymous

  Min version bygger på nötfärs, taco kryddmix, finkrossade tomater med vitlökssmak, finhackad gul lök, en köttbuljongtärning och sedan lite chilisås.

 6. Anonymous

  Min version bygger på nötfärs, taco kryddmix, finkrossade tomater med vitlökssmak, finhackad gul lök, en köttbuljongtärning och sedan lite chilisås.

  /Maria som i CyberOasen.se

 7. Charlotte

  min bästa gör jag såhär; blandfärs, vitlök och gul lök. Soja, TIMJAN, ketchup eller tomatpure, en burk konserverade tomater. Dessutom, picken över i; majs och champinjoner (burk går bra). Ev riven morot också för att dryga ut och få tuggmotstånd och fiber!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.