Highlights och nyårslöften

Det blir en kort årskrönika på temat MAT med några minnesvärda highlights:

  • I februari var jag till Sri Lanka. Det lankesiska köket är inte helt oväntat inspirerat av det indiska köket och är fullt av nyttiga ayervediska influenser. Vi åt ofta på en väldigt bra restaurang strax utanför Beruwela där jag blev introducerad till Devilled Prawns. Man kan nog beskriva det som chili och vitlök med lite räkor i. Helt galet gott som så mycket lankesisk mat.(inte helt oväntat är mina tankar ofta hos katastrofdrabbade Sri lanka just nu)
  • Helenas 30-årsparty var också en gastronomisk utflykt. En helt fantastisk middagsbuffé!
  • I Bryssel hittade jag A L’Olivier som säljer kryddor, vinäger, oljor etc. Allt jag har köpt där har varit toppen. Jag använder ofta deras olika saltblandningar och olivoljan med mandarin.
  • Sedan måste ju den här matbloggen måste ju räknas in på listan om årets highlights, utan Marias kodande så skulle vi inte klara oss.

Nyårslöften för 2005:
– jag ska baka mer surdegsbröd
– jag ska skaffa ny mixer och matberedare
– jag ska laga mat med Maria och Helena minst varannan månad
– jag ska sortera alla mina recepturklipp
– jag ska sätta upp en ny hylla för alla mina kokböcker

3 kommentarer

  1. Bengt

    Hej Tjejer!

    Nu har jag startat en liten matblogg jag med…
    http://matrecept.blogspot.com/

  2. Martin

    Ja!
    Mer surdegsbröd tycker jag låter som en jättebra idé.

    Jag har inet leteta, men har ni lagt upp något recept på något gott surdegsbröd i bloggen hittills?

  3. Elin

    Det har skrivits en del om surdegsbröd i min vanliga blogg, men jag lovar att återkomma i ämnet här i matbloggen framöver 🙂

Lämna ett svar till Elin Avbryt

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.