Gnocchis!

I helgen var det premiär för gnocchis här hemma. På förpackningen så står det att de flyter upp ur kastrullen när de är klara och att de fångas upp med en hålslev. Haha!  Det hände inget alls och om jag inte hade givit upp så hade de nog fortfarande legat kvar på kastrullbotten.

Till mina premiärgnocchis blev det lammfärssås med tomater och salvia enligt ett recept jag sett i en annons i tidningen Metro, men glömt att ta med mig hem så det blev lite på en höft. Gnocchis visade sig inte smaka mycket alls utan tillbehör. Men med mängder av parmesan blev det gott. Å andra sidan är ju det mesta gott med parmesan!

Fler gnocchisrecept

Gnocchi med grädde och muskot
Gnocchi med saffran och tomatsås
Gnocchi med svamp och tomat
Gnocchi med prosciutto och pesto
Gnocchi med lövbiff och bacon
Gnocchi med pesto
Gnocchi med basilika och grönsaksfräs

4 kommentarer

 1. Maria

  Hmm… jag har aldrig vågat testa gnocchis pga mina konsistensproblem (varken hårt eller mjukt a.k.a jello-style). Fast de kanske är tillräckligt hårda?

 2. Elin

  jag vet inte hur jag ska förklara konsistensen, inget geleaktigt utan mer som minipotatisbullar tror jag. Förresten så är det TOTALFLOPP att värma dem dagen efter :/

 3. Christoffer

  Gnocchis med gorgonzolla sås är bland den bästa kombinationen som finns…blanda crème fraiche grädde och gorgonzola i en kastrull låt osten smälta och rör ihop, helt absurt mäktigt (och fett) men underbart gott

 4. Christian

  Stek på dem i någon minut efter de har kokt så får de en trevligare konsistens på ytan. Mumsigare.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.