Potatis

Om jag bara skulle få välja en endaste sak som jag skulle äta resten av livet skulle det tveklöst bli potatis. Den är oslagbar kokt och den är god som tusan när den är bakad. Eller i klyftor med olivolja, rikligt med flingsalt och en rejäl dutt med timjan och så in i ugnen. Mums!

Bakad potatis äter jag ofta, ofta i perioder. Som idag tillsammans med räkor och gräddfil. Ibland gör jag en röra med räkor, champinjoner, hackad purjo, stenbitsrom, gräddfil, majonnäs och dill. Eller äter jag den bakade knölen med lite lök, creme fraiche och stenbitsrom. Enkelt och väldigt gott!

Vilket är ditt bästa potatisrecept???

4 kommentarer

 1. Anne

  Min favorit är vansinnigt enkel, och kommer från en kokbok som heter “Bitchin in the kitchen: the PMS survival guide.” (Underbar bok, för övrigt.) Det är potatispannkakor – påminnner väl mest om vår raggmunk, men innehåller ägg. Enkelt som sagt- riv potatis grovt, krama ur så mycket som möjligt av vattnet, riv även en lök, blanda ihop, krydda, och blanda ner ett ägg. Stek. Klart. Och bäst precis som det är. Klart man kan ha saker till, men.. helst inte, faktiskt. Åh, det är SÅ gott. 🙂

 2. Elin

  Mitt favvorecept när det gäller potatis har du redan; salt potatis så klart! Yummie!

 3. Helena

  Hur kunde jag glömma saltpotatisen!? Sommarens största hit! Särskilt med den hemgjorda salsan till…

 4. Tre tjejer i köket » Arkiv » Länktips: Allt om potatis

  […] Länktips: Allt om potatis Jag har skrivit om min potatisförälskelse tidigare och nu har jag hittat en bra potatissajt. På Allt om Potatis kan man läsa om olika knölsorter, läsa om potatisens historia, få potatisboktips och naturligtvis hitta recept. Ännu en favorit bland matlagningslänkarna! […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.