Vegobiffar med riven halloumi

Jag brukar få frågan ibland om vad mina barn inte äterJust för att de brukar äta det mesta. En sak de inte gillar är squash. Jag har provat att laga det i alla varianter. Förra veckan rev jag ner lite i vegobiffarna med halloumi. Men det gick inte heller. De blev inte alls imponerande och talade artigt om för mig att biffarna skulle bli bättre UTAN squash.

Nej de kanske inte måste gilla squash men visst önskar jag att de inte var skeptiska. Eftersom den är prisvärd i säsong och enkel att odla. Men JAG gillade ju de här biffarna som vi hade med butternuthummus, quinoasallad och linsallad med ruccola och getost.

Vegobiffar med riven halloumi

  • en förpackning kokta kikärtor
  • två normalstora morötter
  • en halv (normalstor) squash
  • 2 strimlade salladslökar
  • 150 gram halloumi
  • 0,5 dl (glutenfritt) vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • salt och peppar
  1. Skölj kikärtorna och mosa dem grovt med en gaffel i en bunke. Mixa alltså inte.
  2. Riv ner morötter, zucchini, lök och halloumi.
  3. Blanda ner vetemjöl, ägg och bakpulver. Salta och peppra.
  4. Låt gärna smeten stå en stund.
  5. Smeten är lite kladdig så använd gärna lite mjöl på händer när du formar små biffar och lägg på en skärbräda.
  6. Använd lite olja för att steka biffarna på medelvärme.

PS! Helena gjorde liknande vegobiffar nyligen!

2 kommentarer

  1. Jennie

    Jag fick en påse tacomix för halloumi och testade den.
    Kryddorna var sådär. Men att riva halloumi och använda i tacos istället för köttfärs…vilken grej!
    Har inte tänkt på det tidigare, ungarna älskade det!

    måste testa dina biffar!

    tack för en riktigt bra blogg!

    1. Elin

      Halloumi passar i allt! Har du provat den med chili från Garant? Kul alternativ till vegoburgare!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.