| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av måndag 27/08 2018 kl. 12:51 Kommentera

Sensommarsallad med rökt makrill och ägg

Dags att variera veckans fisk lite. Blir lätt lax här när jag inte har någon plan. Rökt fisk är prisvärt och makrill är en favorit hemma hos oss. En fördel med rökt fisk är att den smakar mycket så du behöver inte lika många gram/person som när du köper färsk fisk. Plus att den har ok hållbarhet i kylskåpet om du gillar att veckohandla.

Rökt makrill serverar jag gärna med färska rödbetor och pepparrot. Som på matiga mackor. Eller med potatis. God kombo så klart men jag ville hitta på något annat denna gång. Därför blev det blev en grön sensommarsallad med kokta ägg och avokado. Jag kokade även lite potatis till. Fick för mig att det inte skulle bli mättande nog annars. Men ska jag vara uppriktigt så vet jag inte om det behövdes. Nog så matigt ändå. Sjuåringen preppade den här salladen och var MYCKET nöjd med sin insats!

SALLAD MED RÖKT MAKRILL OCH ÄGG, en monteringsskiss

  • blandad grön sallad – gärna med lite färsk vattenkrasse
  • skivade färska rädisor
  • tärnad gurka
  • tärnade småtomater
  • skivad avokado
  • nykokta haricot verts
  • rökt makrill i bitar
  • olivolja och vitvinsvinäger att tossa ner i allt det gröna
  • vi hade även lite senapsdressing till (kanske lite överkurs…)

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.