Veckans bästa

Måndagen började i ett grått Kensington. Med trötta ben efter helgen kämpade vi oss ner till Westminster och spanade på Big Ben. Sexåringen hade höga förväntningar på att spana in hen men den pågående ombyggnationen är ju lite i vägen. Sedan var det dags att vända hemåt via lunch på Plane Food på Heathrow. Åker gärna tillbaka till London snart igen!

Veckans bästa utelunch var på Svarta Räfven som ligger som ett hemligt örnnäste högst upp i KI:s huvudbyggnad. Härlig utsikt och finfin mat. Fotade ingen mat men den är välriggad. Bästa sortens guldkant en regnig grå tisdag i november.

Mindre glammigt var kanske vår bröllopsdag den här veckan. Som vi typ hade glömt bort. Och det var mest snorigt och gnälligt hemma. Vi “firade” med korv från T&J och rotmos. Hade inte bloggat om förra årets middag så jag grävde långt ner i instagramarkivet för att hitta fotobevis. Och insåg att vi åt biff, löksås och rotmos (!) förra året. Tror vi får höja ribban lite till nästa års bröllopsdag. De andra bröllopsdagarna finns dokumenterade här. Högt och lågt om vartannat.

Nioåringen hade förresten bakat en mjuk pepparkaka dagen till ära. Ett lätt modifierat recept hittat här. Hon bytte ut lingonsylt (eftersom vi aldrig har det hemma) till hallonsylt, använde muskovadosocker i smeten och pyntade med blandat chokladströssel. Bra där!

Nu kör vi fullt ut med jul i karamellköket! I fredags gjorde vi en lyckad fusion med JANSSONPIZZA. Återkommer om receptet om några dagar för det är galet gott! Maken och jag uppskattade den mest ska tilläggas, medan barnen frossade i en annan favorit, tarte flambee.

Idag är det första advent! Lite på halvfart är det allt då jag och Nioåringen hostar ikapp under en filt i soffan. Vi har vart uppe sedan klockan sex, därav det tidiga inlägget. Granen flyttar in idag och allt adventspynt ska upp! Vad vi ska äta? Maken planerar faggots till söndagsmiddag. En brittisk variant på köttbullar. Håll koll på Insta!

Bokmärkt under veckan:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.