Pasta med svamp, ägg och nötter

Hela instaflödet svämmar över av svampkorgar men jag ska erkänna att vi inte har hittat ut i skogen den här hösten. Däremot var jag väldigt sugen på svamp idag och köpte ohemult fryst (!) svamp i affären. Det som lockade var mixen av fem sorters svamp och att fryspåsen kunde vara bra att ha hemma för snabba luncher. Var lite osäker på om svampen skulle bli sega och hårda men efter att ha stekt dem en stund med smör blev det alldeles utmärkt. Tur ändå att sådana här smidiga genvägar finns när lunchfixet ska gå fort.

Vi får se hur länge de färska kryddorna hänger med i trädgården men det är en himla lyx att fortfarande kunna gå ut och nypa av lite blandat grönt från odlingslådorna. Såg förresten att ängssyran börjat om på nytt så nu hoppas jag en lång mild höst.

Pasta med svamp, ägg och nötter

En lunchtallrik.

  • Koka en portion valfri pasta.
  • Fräs 3 nävar blandad svamp med en klick smör i en stekpanna tillsammans med lite skivad salladslök, en nypa färsk timjan och rosmarin.
  • När vätskan har kokat bort, slå på ett par matskedar vegetarisk buljong (enklast med  buljong på burk) och en skvätt vitt vin. Låt sjuda 2-3 minuter till. Glöm inte lite flingsalt och nymalen svartpeppar.
  • Häll upp pastan på en mattallrik. Häll över den varma svampröran.
  • Toppa med en (eller två) äggula, en näve finriven parmesan och en näve hackade nötter, gärna hasselnötter . Idag blev det mandel.
  • Rör om och ät!

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.