| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 15/03 2017 kl. 21:20 Kommentera

Vit pizza med ägg, tryffelolja och svamp

Gräsänkar jag med barnen blir det lätt hänt pizza. Typ som förra helgen. Just nu kör vi på en pizzadeg med lite lagom med durumvete. Typ som nedan. Och min favoritpizza just nu är med ägg, färska champinjoner och tryffelolja. Den här varianten fick först ett lager med creme fraiche och finriven parmesan istället för tomatsås. Tänk att den bästa pizzan kan vara så himla många olika!

rätt bra PIZZADEG – till hela familjen

  • 25 gram färsk jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • lite honung
  • 1 tesked flingsalt
  • 3-4 matskedar olivolja
  • 2 dl durumvetemjöl
  • ca 11 dl vetemjöl special
  1. Vi använder alltid Ankarsrum assistenten för degknådandet..
  2. Smula ner jästen i assistentskålen tillsammans med vattnet.
  3. Tillsätt honung, flingsalt och olivolja.
  4. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget. Knådas med maskin i ca tio min.
  5. Låt jäsa 30-40 minuter.

Liknande inlägg:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *