Älskade Whitby

En av min favoritplatser när vi är i England är Whitby. En riktig liten pärla på östkusten. På kartan är det ca 7,5 mil norr om York. Typ här.

Hit kommer man för att bada i havet om det är fint väder. Men det finns hur mycket som helst att göra här. Här finns bland annat ett Draculamuseum. Goth-temat återkommer i allt möjligt, typ butiker och festivaler etc. Gamla stan som du når när du går över bron är förtjusande rar. Från hamnen går olika båtturer med pirattema. Glöm inte att promenera de 199 trappstegen upp till ruinen Whitby Abby för att få ta del av den fina utsikten!

Det är lite av en “måste”-sak när man är i Whitby att äta fish & chips. För några år sedan var vi här och lunchade på the Magpie som är en av de ställen som ofta får bra recensioner. Deras kö var galet lång även denna dag. Vi tog dock sikte på Quayside som bland annat vann pris för bästa fish & chips i England 2014. Kö även här också såklart.

Portionerna på Quayside är gigantiska. Jag borde ha valt en barnportion även till mig. Min torsk var helfriterad dvs HELA fisken. Jag är ju lite picky på sådant här och föredrar ju att äta endast fiskfilén. Kanske ännu en anledning för mig att välja barnportion? Men föredömlig fritering ska tilläggas. Jag har bloggat om det förut men i vår brittiska familj diskuterar man i detalj och i oändlighet om den perfekta fish & chips-upplevelsen. Här var pommes fritesen något “soggy” så vi ger betyget 4/5.  Full poäng dock för de fina vyerna när vi lunchade på en parkbänk vid hamnen!

IMG_0573

IMG_0578

IMG_0584

IMG_0604

IMG_0607

IMG_0609-2

IMG_0616

PS! Alla nominerade till 2017 fish and chips award finns listade här om du vill ha tips hur du ska planera din Englandstripp!

2 kommentarer

  1. Bara brittiskt

    Jaaa! Den mest romantiska lilla staden i England. Fniss. Var där i maj senast på “20-årsjubileum”. Men ja, det är nog de största fish & chipsportionerna jag sett. Överallt.
    Apropå annat ätbart så måste jag alltid ha mjukglass här så att jag kan ta “lemon top”. Smakar som en glass jag åt i Rumänien på 70-talet. Passande med Draculavibbar…

    1. Elin

      Omöjligt att inte charmas av Whitby!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.