TBT – ett par svenska sommarpärlor

I veckans throwback thursday tänkte jag tömma arkivet på svenska sommarutflykter!

Svensk sommar för mig är väldigt mycket häng i parken som finns på krypavstånd och på stranden som är fem minuter bort. Fast i år har vi sagt att vi SKA bli lite bättre på att se nya delar av vårt avlånga land. Vi får se hur det blir med det. Här är ett par guldkorn från bloggarkivet på temat svenska sommarpärlor om man har barn i släptåg:

Astrid Lindgrens Värld. Tre gånger har vi vart här med tjejerna. Så himla fint! Underhållningsmässigt så har det blivit än bättre för varje år som vi har vart här. Jag bloggade lite om lunchmaten när vi var där 2014. När vi var där året efter så gick det inte att få bord på någon av deras lunchrestaurang pga evighetslånga köer. Tack och lov hittade vi till slut en korvkiosk. Köproblematiken är kanske ett tecken på att ingen picknickar där längre eftersom matställena är helt ok?

Furuvik. Ett blogginlägg om ett av våra besök finns här. En himla trevlig park med lagom-mycket-av-allt. I min glädjekalkyl så brukar jag räkna på att det går ungefär lika fort att blåköra med bil från västerort till Furuvik som att kämpa med kommunala förbindelser från västerort in till Skansen. Inte omöjligt att vi är där i sommar igen.

Jordgubbsplock hos Ulvagubben i Uppsala. Hit har vi återkommit tre somrar. Ett riktigt guldkorn som barnen längtar tillbaka till. Det är inte en riktigt sommar förrän vi ätit oss trötta på jordgubbar på uppländska slätten!

Hornuddens Trädgård. Perfekt utflyktsmål över dagen utanför Strängnäs. KRAV-märkt fika och skönt häng i deras trädgård. Inlägg om ett av våra besök hittar du här.

Da Aldo i Skanör. Äter man glass här så somnar man lycklig! Tror bestämt att jag håller på att sälja in en Skånehelg till maken…

Åttaåringen på Da Aldo – för sju år sedan!

Så ge mig er bästa tips på sommarsverige! B&Bs! Stränder! Familjehäng! Campingar! Guldkorn! Gärna lite ohippt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.