Sommarplaner: jordgubbsplock hos Ulvagubben

En av de mer lyckade utflykterna förra sommaren var att ta med barnen till ett jordgubbssjälvplock. Vi åkte till Ulvagubben utanför Uppsala för att plocka jordgubbar och fortsatte sen med picknick vid Ulva Kvarn som ligger strax intill. Familjens yngsta trodde nog att hon var himmelriket när hon vaknade upp efter sin lunchtupplur i vagnen och befann sig på en åker full med mogna jordgubbar!

Och nu längtar vi tillbaka! Förhoppningsvis så  blir det ett besök när vi tar sommarlovsledigt. För det här får allt bli en årlig sommarlovstradition från och med nu!

Bilder från sommaren 2012

2 kommentarer

  1. Sebastian

    Är så härligt med självplock men är några år sen jag gjorde det sist, får bli ändring på det!

  2. TBT – ett par svenska sommarpärlor » Tre tjejer i köket

    […] hos Ulvagubben i Uppsala. Hit har vi återkommit tre somrar. Ett riktigt guldkorn som barnen längtar tillbaka till. Det är inte en riktigt sommar förrän vi ätit oss trötta på jordgubbar på uppländska […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.