| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av tisdag 10/02 2015 kl. 20:03 4 kommentarer

Åh Rocky!

Idag tänkte jag att vi skulle diskutera Rocky Road. Jag vet att det är julgodis och att det är februari – men det här kan jag äta året om.

Ett par veckor före jul när jag skulle handla ingredienser till Rocky road så var det ALLTID något som var slut på butikshyllan. Det tog en vecka att få tag på alla ingredienser. Var det inte pistagenötterna som inte fanns på  hyllan så var det slut på sådana där små mini-marshmallows. Kanske är det här ett tecken på att detta har blivit julens godaste julgodis? Och av alla de otal receptvarianter som finns på Rocky road så tror jag faktiskt att Leilas recept vinner. Det känns inte som att det går att göra receptet bättre än så här. Så all cred till Leila som verkligen skapat en julklassiker hos oss!

Treåringen varför övrigt helt förstummad över det här receptet. När hon såg allt godis och nötter åka ner i den smälta chokladen frågade hon högst allvarligt, ”mamma FÅR man verkligen göra så här?!”

Ja hjärtat. Veckan före jul är det närmast obligatoriskt.

supergod ROCKY ROAD

  • 600 gram mörk choklad av god kvalité
  • två påsar Dumlekola, vanliga sorten tack
  • 1 dl skalade pistagenötter
  • 3 dl salta jordnötter
  • ett par nävar marshmallows, gärna pyttesmå i blandade färger
  1. Smält chokladen varsamt i en stor skål.
  2. Häll i alla ingredienser.  Spar lite marshmallows och nötter till dekoration ovanpå.
  3. Bred ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt.
  4. Låt stå kallt. Skär upp i  lagom (!)  bitar. Förvaras med fördel i frysen fram till servering.

rockyroad

Liknande inlägg:

4 svar till “Åh Rocky!”

  1. Hanna skriver:

    Jag använder också det receptet men med cashews istället för jordnötter och hälften ljus och hälften mörk choklad. Mums!!

  2. Carin skriver:

    Samma recept här, jag testade faktiskt med pepparkaksdumlen. Den gav en extra julig smak tycker jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *