Så till sist Sorrento

Vår näst sista natt i Italien tillbringade vi i Sorrento. Vi lämnade Amalfi efter en frukost på stan, njöt så klart av den spektakulära kustremsan via Positano till Sorrento. Just Sorrento finns ju förresten ombloggat här sen tidigare i bloggen – Maria har ätit middag på Il Buco och haft glasspaus på Bar Pollio.

Vi hamnade på Hotel Eden. Här hade vi det i särklass tråkigaste rummet på hela resan eftersom det mest liknande en fängelsecell. Vi fick erfara otroligt obekväma sängar så här började vår hemlängtan slå till lite. På pluskontot fanns trevlig service och att vi hann nyttja poolen i tre timmar. Frukosten var däremot sådär. Så det här är väl inte något direkt rekommenderat stopp.

Åter igen blev det en dag där mat-och-sov-klockorna gick bananas lite. Italienska restaurangers öppettider är ju en viss utmaning när man har ett par barn i släptåg. Vi åt glass i stället för lunch. Löste en mindre familjekris framåt eftermiddagen med att dela på nästan ett kilo (!) pommes frites från Queens Chips på en parkbänk. Queens Chips var ett nytt snabbmatskoncept för mig. De serverar bara  pommes frites med valfri sås. Grymt goda också. Man kan ju bara älska sådana enkla koncept….

Sen var vi på fötterna igen och promenerade vidare så att vi var hungriga på nytt (!) när vi skulle äta middag på Meating Sorrento. Här var det rutinerad service – vi hann knappt sätta oss innan vi blev bjudna på ett glas bubblande proseccco och vällagrad parmesan. Vi blev även bjudna på ett löjligt gott tilltugg – friterad pizza med mozzarella. Genialiskt om du frågar mig! Lite som italiens svar på cronuts. Maken äntligen tillfälle att beställa sin efterlängtade bistecca alla fiorientina. Det här är alltså ett bra ställe att äta på om du vill ha ett stort urval av olika styckningsdelar att välja på. Du ser utbudet direkt när du kommer in till höger i restaurangen. Såserna som tillbehör stack inte ut på något sätt.  Middag och service som helhet var dock bra tycker jag och det var många gäster som hittat hit.

Dagen efter bilade vi mot Rom igen och bodde på Golden Tulip nära flygplatsen. Vi hann köpa en panettone att frakta hem som vi ska äta första advent. Vet ni vad, nu tror jag bestämt att jag är klar med Italienrapporteringen!

sorrento sorrento3

sorrento1 sorrento2

sorrento4 sorrento5

4 kommentarer

  1. Eva

    Som vanligt en utmärkt reseskildring, tack! 😛

  2. Hanna

    Vilken härlig resa! Friterad pizza – mums! Åt något ljuvligt på Italienska Bocca di Lupo här i London för någon vecka sedan, friterade brödpuffar (crescentine) serverade med cream cheese och laxrom!

    1. Elin

      Låter som min typ av mat :mrgreen:

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.