| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av onsdag 08/05 2013 kl. 21:21 4 kommentarer

Reuben sandwich

På den långa listan av guilty pleasures så måste jag erkänna att jag gillar matiga mackor till middag. Min kärlek till steak sandwich känner ni ju redan till och den förekommer i ett otal variationer hemma hos oss på trötta fredagskvällar.

Reuben sandwich är en sådan där smörgåsklassiker som jag sneglat länge på även om jag inte riktigt vetat vad jag ska tycka om corned beef. Men det vilar trots allt en udda och god matekvation över kombon smält ost, surkål och kött som jag inte kan låta bli att rekommendera. Den finns i ett antal varianter. Orginalet har ett mörkare rågbröd men vi råkade ha ett mer mittimellan-fullkornsbröd hemma vilket jag tycker fungerar fint utan att veta hur originalet smakar på en amerikansk deli.

REUBEN SANDWICH

  • Smöra brödskivor, typ rostbröd av lite mörkare karaktär.
  • Lägg på en tunn skiva corned beef (eller pastrami alt överbliven oxbringa), ett tunt lager avrunnen surkål, och ett par skivor smakrik lagrad ost (tex appenzeller eller gruyere om du har hemma).
  • Innan smörgåsen avslutas med ytterliggare en smörad brödskiva och åker in i smörgåsgrillen/ugnen så toppas fyllningen med  en rysk dressing. Thousand island dressing är ett förekommande substititut. Alternativt bred lite senap på en av brödskivorna som smaksättning.
  • Serveras med Lantchips och kall öl!

RYSK DRESSING

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup (eller chilisås)
  • 1 msk pepparrot (vi har engelsk horseradish på burk)
  • 1 tsk worchestersås
  • smaka av med salt och peppar

Liknande inlägg:

4 svar till “Reuben sandwich”

  1. Hanna skriver:

    Ser gott ut! Men slår den en steak sandwich? Är skeptiskt till att någon macka gör det. 😉

  2. […] älskar så är det att göra varma smörgåsar med den här typen av bröd! Typ som när vi gör Reuben Sandwich. Passar även fint till smörrebröd med rökt makrill, rödbetor och pepparrot.  Har du någon […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *