| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 05/05 2013 kl. 22:32 8 kommentarer

Bästa tillbehöret: Djävulssylt

Det här kan vara nästintill årets viktigaste inlägg här på matbloggen. Få tillbehör har som denna fullständigt tagit över mitt kylskåp. Jag har den till typ allt!

Sedan jag gjorde detta hopkok har den varit pricket över i:et i ett otal middagssammanhang. Jag hittade receptet på Djävulssylt i Annas matblogg På Bordet (många läsvärda inlägg där för övrigt).  I ett annat sammanhang kanske såsen hade fått heta  ”het sötsur tomatsalsa” eller något liknande men jag kan ju inte låta bli att gilla Djävulssylten med sitt ursprungsnamn.

Det här galet goda tillbehöret har hängt med till grillat, typ allt det här ”texmexiga” som en barnfamilj utsätter sig för, som alternativ tomatsås på pizza – och senast nu ikväll som ett givet tillbehör till pulled pork, svarta bönor, lite riven lagrad ost i pitabröd. Enligt Anna så gör sig  djävulssylten finfint till getost och det tror jag alldeles säkert att den gör utan att ha haft möjlighet att prova. Djävulssylten är här för att stanna i mitt kylskåp!

DJÄVULSSYLT

Du behöver till en stor syltburk (som du ser så är receptet lätt att halvera):

 • 2 burkar krossade tomater av bra kvalité
 • 400 gram röda paprikor
 • röd färsk chili (jag har använt 4 urkärnade)
 • 8 vitlöksklyftor
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk svartpeppar
 • 0,5 dl ättika
 • 250 gram socker (ja det ska vara så mycket)
 • om man vill – jag hade även en nypa rökt paprikapulver
 1. Kärna ur paprikor och chili och skär dem i minsta möjliga tärningar.
 2. Blanda krossade tomater, paprika, chili, ättika, salt, peppar och ev rökt paprikapulver i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna.
 3. Koka sylten på medelvärme i cirka 20 minuter.
 4. Rör ner socker och koka 5 minuter till. Rör om regelbundet.

TIPS – jag följde Annas tips att använda syltsocker istället för vanligt socker eftersom jag hade det hemma. Alternativt så kan du prova att sila av snabbt överflödig vätska från de krossade tomaterna för att få en mer syltliknande konsistens.

Liknande inlägg:

8 svar till “Bästa tillbehöret: Djävulssylt”

 1. frida skriver:

  Yej, måste testas!

 2. Maria skriver:

  Jag som har fått smaka kan intyga att den var supergod! 🙂

 3. […] världens bästa matlåda med pulled pork, djävulssylt, svarta bönor, och och nachos! Pimimento  de padrons  passar även fint […]

 4. Erika skriver:

  Nu har jag äntligen lagat denna röra! Har haft den bokmärkt i snart ett år. Tog bara 2 1/2 chili, fegade lite och orkade inte hacka, men nästa gång kör jag nog på 4. Jag tycker röran var grymt god! Så härligt att veta vad man äter!! Barnen är lite mer svårflirtade, men de kommer säkert att gilla den, just nu tror jag namnet är mer avskräckande än roligt… 😉

  • Elin skriver:

   Kul att du provade! jag har köpt hem ingredienserna för att göra den på nytt, har inte gjort den på länge, men snart är det dax. Är nyfiken på tipset att servera den till getost 😀

 5. […] salsa – prova Djävulssylt, eller salsa med […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.