| Prenumerera via Bloglovin' bloglovin | Prenumerera via RSS RSS | Kontakta oss RSS

Postat av söndag 02/10 2011 kl. 15:26 4 kommentarer

Fredagsmiddag: ugnsgratinerade gnocchis med tomatsås och haricot verts

Gnocchis är verkligen comfort food (ja vad säger vi på svenska egentligen?!) i vår familj. Det här blev en prima trerätters på tu man hand med barnen häromhelgen när jag var golfänka. Först oliver som småplock. Sen dessa gnocchis som går fort att svänga ihop. Till sist chokladpuddingen till efterätt. Det här är en fredagsmeny värd att upprepas när energin tryter.

UGNSGRATINERADE GNOCCHIS MED TOMATSÅS OCH HARICOT VERTS –  ca 2 portioner 

  • 1 burk krossade tomater
  • en liten gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • och en nypa socker
  • ett paket färdiga gnocchis – 400 gram
  • ett par nävar färska haricot verts
  • ca 75 gram mozzarella
  • ca 5 msk riven parmesan
  • basilikablad till servering
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Förbered tomatsåsen – gör en dubbel sats så har du till pizzabak en annan dag! Hacka all lök och bryn den mjuk med olivolja i en tjockbottnad kastrull. Häll på krossade tomater.
  3. Koka ihop en stund. Salta och peppra och smaka ev av med en nypa socker. Jag slängde även med en nypa rökt paprikapulver.
  4. Medan tomatsåsen står och puttrar så kokas även gnocchis. Lägg dem i kokande vatten och det är klara på ca 3 minuter (tills de flyter upp till ytan).
  5. Förväl haricot verts snabbt i lättsaltat vatten.
  6. Varva gnocchis, tomatsås och haricot verts i en ugnssäker form.
  7. Peta ner mozzarella i bitar och riv över parmesan.
  8. Gratineras i ugnen, det tar drygt 20 minuter.
  9. Pynta gärna med färsk basilika vid servering!

Liknande inlägg:

4 svar till “Fredagsmiddag: ugnsgratinerade gnocchis med tomatsås och haricot verts”

  1. myfoodpassion skriver:

    Liker gnocchi men kjøper også mine ferdige.
    Neste gang skal jeg lage dem selv.
    Dette ser veldig godt ut!

  2. Lina skriver:

    Jag gillar gnocchis måste jag säga! Inte för att vi äter det så ofta (eller kanske just därför är det så gott), men det är enkelt, smakar bra och uppskattas av hela familjen. Ser supergott ut att gratinera dem.

  3. Åh, gnocchi är ju SÅ gott! Jag har själv aldrig gjort gratäng på dem, både smart och säkert toppengott! Får jag helt klart prova – speciellt med haricots verts, yum 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *